renners zijn in alle maten en vormen

Dat er renners zijn in alle maten en vormen wordt bewezen door het Amerikaanse magazine Women’s Running. Plus size model Erica Schenk siert de cover.

Erica Schenk is een Amerikaans Plus Size model en is dol op hardlopen. Haar interview staat in de Augustus editie van het blad en zodoende staat ze ook op de cover. Trots! Niet eens zo zeer omdat deze dame een plus size is, maar omdat het blad zonder aarzeling de geïnterviewde dame op de cover plaatste, ondanks normaliter de covers worden gesierd door de slanke dames. Dit kan een mogelijke invloed hebben op de lezers, maar zoals Erica het zelf verwoord “vrouwen in alle maten hebben het recht om geloofd te worden om hun gezondheid en dat mag genoemd worden in de media”.

renners zijn in alle maten en vormen

In eerste instantie vond ik de cover niet heel verrassend, tenslotte lees je vaak over plus modellen en hun work out schema. Ze zijn dan niet maatje 34 voor de catwalk, maar ze onderhouden hun lichaam goed. Op instagram zie ik regelmatig foto’s voorbij komen waarbij ze hun sport routine laten zien, of hun outfit etc. Ze promoten een gezonde levensstijl. Dat gezegd, veel plus size dames -niet de modellen, maar gewoon jij of ik- sporten ook regelmatig. Hopelijk krijgen we op dit interview geen standaard Albert Verlinden antwoord “We promoten obesitas” maar zien ze in dat volle dames echt niet alleen maar de hele dag eten. Health at any size!

renners zijn in alle maten en vormen

Ach, als het op rennen aan komt ben ik ook eigenlijk zo’n trut. Ik zal er niet snel negatief over praten, maar in eerste instantie had ik hardlopen niet verwacht bij curvy girls. Sporten wel, veel bewegen wel, maar hardlopen kan heel intensief zijn, zeker met een zwaar(der) lijf. Als ik buiten ben dan zie ik altijd van die perfecte dames rennen, met een slank figuur in leuke korte shortjes. Nog erger, het ziet eruit alsof ze er helemaal geen moeite mee hebben! Wellicht rennen de volle dames net als ik ergens in de achterafstraatjes. Ik weet wel dat je je conditie moet opbouwen en dat het elke keer een stukje beter gaat, maar ik voel me gewoon zo naar. Als mijn gezicht bijna ontploft zo rood is het, ik liters zweet, bijna flauwval, dan wil ik gewoon ontsnappen.

renners zijn in alle maten en vormen

Begin dit jaar ging ik naar Rotterdam om de marathon bij te wonen en mijn nicht die mee deed aan te moedigen. Ik stond daar langs te lijn vol bewondering, hoe die ontzettend veel mensen ieder dit vol hielden. Wat knap! Als trotse nicht kan ik zeggen dat ze de finish heeft gehaald. Bij die finish viel me nog meer op, er deden ook genoeg plus size vrouwen en mannen mee. Zie je, ik ben er misschien niet geschikt voor, maar er zijn dus een heleboel mensen die dit wel kunnen, dik en dun.

Aan alle renners, dik of dun, wat heb ik veel respect voor jullie. Laat niets je in de weg staan voor een goede work out.

images from diply.com | details from womensrunning.competitor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: