Altijd al willen werken in de mode, maar denk je dat je niet het juiste figuur hebt? Wordt pasmodel!

Bij Amsterdam Model Agency zoeken ze pasmodellen die met regelmaat bij kledingmerken willen doorpassen. Er zijn een paar voorwaarden aan verbonden, die lees je hier!

wat doet een pasmodel? 

Een pasmodel trekt de kleding aan die gemaakt is in haar maat, om zo de ontwerpers en de pasvormdeskundigen te laten zien hoe het zit. Er wordt gekeken naar het ontwerp, maar ook naar de pasvorm en kwaliteit. Soms wordt er afgespeld, soms wordt er geknipt. Het pasmodel geeft aan wanneer het niet comfortabel zit of wanneer iets niet goed past, over het ontwerp wordt alleen gesproken als daar om gevraagd wordt. Dat klinkt misschien raar, maar de kledingstukken die je doorpast zijn soms in een alternatieve stof of kleur gemaakt en is (nog) niet het eindproduct.

wat zijn de vereisten? 

Woon je in de omgeving van Amsterdam en ben je in bezit van rijbewijs en auto? Ben je tussen de 1.67 en 1.70 m lang? Ben je tussen de 25 en 40 jaar? Meet jezelf dan op en bekijk of jij onder een van deze maten valt:

doorpas model

doorpas model

 Pasmodel

opmeten

Hoe meet je jezelf op? Je meet altijd met een meetlint, zoals hierboven staat afgebeeld, in centimeters. Draag correct ondergoed en meet je dan op. De bovenwijdte meet je op door het meetlint over je rug te trekken, naar voren. Zorg dat deze in één rechte lijn loopt, tot over het midden van je buste. Sta rechtop en ontspan tijdens het doormeten. Je taille meet je op je smalste punt, zo ongeveer 8 cm boven je navel. Tot slot de heupwijdte. Deze meet je door het meetlint over je billen recht te trekken, door naar voren in een rechte lijn. Meet op het breedste punt.

Denk jij dat je de juiste maten hebt? Mail dan je gegevens, je maten en duidelijke foto’s naar info@amsterdammodelagency.com

 

images: theBiggerBlog.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: