web analytics

Miranda

theBiggerBlog breidt uit, lees het allereerste blog van Miranda

feartherandnumber is de blognaam van de Dordtse Miranda. Lees hier haar allereerste blog, leer haar kennen en geef haar een warm welkom op theBiggerBlog.


Hoi!… Ik ben Miranda en ik schrijf onder de naam feathers&numbers. Ik ben een creatieve, fashion loving, plus-size lady en ik vind het super leuk om mijn verhaal met jullie te kunnen delen. Van maandag tot vrijdag werk ik als “head of product & design” bij het lingerie en swimwear merk marlies|dekkers. De resterende tijd besteed ik aan fashion, fun, family & friends! Inspiratie en creativiteit zijn super belangrijk voor mij en ik hoop jullie ook te inspireren met mijn verhaal.

high end fashion

Ik draag maat 48 en al heel wat jaren. Ieder seizoen raak ik weer gefrustreerd over het feit dat het nog steeds niet mogelijk is een kick ass, high end outfit te scoren wanneer je niet past in een maatje 38. Ik wil namelijk niets “anders”, niks aangepasts, ik wil ook gewoon die high end look maar dan in XXXL! Dus wanneer ik ga shoppen ga ik schatzoeken. Ik shop overal, echt overal, niet alleen bij plussize merken en probeer zo een coole outfit samen te stellen die past bij mijn stijl en de look die ik zoek. Maar dit is niet eenvoudig… zou het nou niet super zijn om dit te veranderen…?

Parijs

Precies 2 jaar geleden, tijdens een mooie zomer, was ik in Parijs voor mijn werk. Ik had al langere tijd ideeën om wat moois te gaan ontwerpen voor mezelf of fantaseerde over het starten van een klein bedrijfje. Maar ach heh je weet, dit soort gedachten komen en gaan en blijkbaar was ik er niet klaar voor. Daar in Parijs tijdens die zomer bezocht ik een tentoonstelling van het Franse couture merk Lanvin. Wat ik daar zag was zo ontzettend mooi, zo indrukwekkend en inspirerend dat mijn hoofd op hol sloeg.

feathers & numbers

Miranda” zei ik tegen mezelf, “je moet hier iets mee doen, het maakt niet uit waar je mee begint,  al ga je maar een mooi jurkje voor jezelf ontwerpen maar DOE hier iets mee.. Ga aan de slag!”. Terwijl ik buiten op straat liep en mijn hoofd nog steeds tolde van alle ideeën en moois wat ik gezien had, lag er voor mijn neus op straat een prachtige veer. Mijn adem stokte.. voor mij is een veer een spiritueel teken van geluk en aanmoediging. Alsof het universum tegen je zegt: “kom maar meissie, deze kant op…” Dus bij het zien van deze veer begon mijn bloed sneller te stromen. Nog zo’n teken van geluk is het nummer vier, ik zei tegen mezelf, “Oké, als ik nu opkijk naar de gevel en zie een nummer 4 dan moet ik echt starten!”. En wat denk je… Oh my god!!!! Kippenvel!!!

Miranda

Dit was voor mij de kick off, vanaf dat moment ben ik actiever gaan shoppen en bewuster gaan nadenken over mijn kleding. Ik deel op Instagram en Facebook welke leuke outfits ik heb gevonden en waar #mirandascloset. Daarnaast ben ik meer gaan ontwerpen, tekenen en schetsen wat ik super leuk vind om te doen. Ondertussen denk ik na over mijn ambities en werk ik aan mijn plannen, om op een dag concreet met plussize fashion aan de slag te gaan. Dat zou een eigen merk kunnen zijn, of een te gekke webshop, of allebei! Maar ik vind het vooral belangrijk dit op mijn manier en op mijn tempo toe doen, want ik weet hoe ik mezelf kan pushen… Eén ding is zeker, ik ga ermee aan de slag!


Ik hoop dat jullie dit een inspirerend verhaal vonden want ik ga jullie twee wekelijks op de hoogte houden van mijn activiteiten en vorderingen.

Dank je wel Josine, lief dat ik hier mijn verhaal mocht vertellen! Jullie vinden mij op Instagram & Facebook: feathersandnumbers | Miranda Martinez

X Miranda  

 

5 Responses

  1. Jol

    Ha Miranda,
    Wat goed hoe je je horizon verbreedt en jezelf een weg baant ipv de bestaande paden te volgen. Ik ga je verhalen in de gaten houden, ik houd wel van minder conventioneel moois. Succes met al je boeiende ambities.
    Grtz, jol

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: