web analytics

lekkere lunch

Een lekkere lunch is zo klaar! Deze broodjes en tzatziki zijn verrukkelijk

Afgelopen weekend kwamen we terug van vakantie. Even naar het terras zat er helaas niet in vanwege het weer, maar ook omeat we nog een heleboel moesten doen waaronder de tuin leeg scheppen! Dat verdiende wel een lekkere lunch dus maakte ik dit:

ingrediënten

ciabatta
parmaham
avocado
bosui
pittige humus
little gem sla
tomaat
pita brood
Griekse yoghurt
Italiaanse kruiden
knoflook
ui
komkommer
olijfolie

bereiding

Bak de ciabatta af in de oven. Verwarm de grill pan en leg de pita erop, dit kan ook in de oven of brood rooster als je geen grill hebt.

Doe de ui, knoflook in een hakmolen en maal het fijn. Rasp de komkommer grof (ik gebruikte een keukenmachine). Voeg de yoghurt, kruiden en zout en peper toe. Doe de mix in een schaaltje en schenk er een scheutje olijfolie op.

Draai ondertussen de pita af en toe om. Haal de ciabatta uit de oven en snij doormidden en halveer. Laat het even afkoelen. Snij ondertussen een halve avocado in plakjes, dunne schijfjes van de bosui en plakjes van de tomaten. Was de blaadjes sla en scheur de blaadjes door de midden.

Zet de grill pan uit of haal de pita’s uit de oven. Strooi er een beetje Italiaanse kruiden en zout op 1 kant en spray of druppel er wat olijfolie op en smeer het uit over het broodje. Laat het afkoelen.

Smeer de humus op alle broodjes. Leg op alle broodjes wat sla. Beleg de helft met parmaham, tomaat en bosui. De andere helft met avocado en bosui, strooi er wat zeezout over.

Snij de pita in puntjes, zodat je kunt dippen. Klaar! Eet smakelijk

2 Responses

    • theBiggerBlog - Josine

      Ja klopt, toen we hier een jaar geleden kwamen wonen hebben we dat niet aangepakt. Nu wel, wat een karwei = spierpijn haha!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: