web analytics

ik ben oppervlakkig

Met enige sarcasme zal ik het uitleggen, ik ben oppervlakkig. Dat blijkt maar weer.

Er verscheen een blog van mijn collega Hermina op Wondervol.nl waarin zij een bekentenis doet. Ze vertelt hierin dat ze ondanks haar styling-opleidingen er eigenlijk niks mee doet, want de modewereld is oppervlakkig. In haar vlog vertelt ze dat ze daar helemaal niet mee bezig wilt zijn, want wanneer je iemand ziet of spreekt, het tenslotte gaat om het persoon en niet wat hij of zij draagt. Aldus Hermina:

De modewereld geeft mij het gevoel, alsof je minder bent als je niet de laatste mode draagt of meegaat met de nieuwste trends

Graag geef ik een tegengeluid. Mode is iets moois, iets vernieuwends en ik wil het zelfs een vorm van kunst noemen. Het zijn creaties, kleuren maar ook gevoelens en sferen die het je kan geven. Natuurlijk begrijp ik haar punt met oppervlakkig: als het niet modisch is het fout. Als het niet hot is dan is het dus not. Naar mijn mening zijn dit eerder de standpunten die je terug vind binnen de high fashion op de runways en rode lopers. De tijdschriften die schrijven over de creaties van de sterren en ze vervolgens maken of kraken. Dit heeft geen betrekking op de normale mens, zelfs niet op de bloggers. Een wederzijds respect dat je kunt verschillen in mening maar ook in smaak is wat ik opmaak uit de verschillen binnen de mode maar ook tussen mijn collega’s.

Denk je nu echt dat ik er elke dag als modevoorbeeld bij loop? Nee, maar toch vind ik het elke dag heel belangrijk wat ik aan doe, hoe mijn haar zit en of mijn make up goed zit. Dagelijks werk ik met kleding, daarnaast blog ik over mode en trends en oh ja, geniet ik ook van winkelen in mijn vrije tijd? Ik ben oppervlakkig.

Dit is een tegengeluid, geen bitchfight met mijn collega. In tegendeel. Haar bericht kan ik kwetsend opvatten, maar ik besluit dat niet te doen. Daarom dit blog, wellicht dat Hermina dit ook leest en ik haar nog eens kan bekeren in haar mening. Mode is iets wat je leuk vind om te volgen. Trends zijn er om vernieuwing aan te brengen, zodat je weer eens vaker iets leuks voor jezelf koopt. Juist voor de curvy girls. Hoe vaak hoor ik dames niet zeggen: ik shop pas weer als die kilootjes eraf zijn, of ach ik ben mooie kleding niet waard. Dan de ergste: ik ben te lelijk voor mooie kleding. Zal ik nog even doorgaan? Want dit is wat veel Nederlandse vrouwen denken! Natuurlijk is innerlijke schoonheid heel belangrijk, maar het oog wilt ook wat. En ja, datzelfde oog kijkt ook in de spiegel. Mooi van binnen, mooi van buiten. De binnenkant is soms moeilijk te verbeteren, maar de buitenkant is makkelijk mooi te maken, dankzij mode.

[showad block=37]

2 Responses

  1. marije

    Wauw, you go girl.

    Dan zou de hele beauty industrie ook oppervlakkig zijn door de hele ddagmet het uiterlijk bezig te zijn en toch dragen we allemaal make up.

    Goed geschreven!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: