Hoi.. Koorts

Ja, ik ken de grappen! Hoi.. Koorts. Helaas kan ik niet meer zeggen, doei.. Koorts. Ben er nu al helemaal klaar mee, bah

Om eerlijk te zijn kon ik me er niks bij voorstellen, bij hooikoorts. Wat is dat nu eigenlijk en waarom stelt iedereen zich zo aan? Wellicht karma, die gedachten, want nu heb ik het ook. Of het komt door mijn leeftijd, sinds mijn dertigste begin ik langzaam uit elkaar te vallen. Weer een mankementje erbij?

Hay fever

shit, ik heb het ook 

Weken lang achter elkaar verkouden, sniffen en snotteren. Hoe kan dat nou? Buiten is het 20+ graden, al een tijd en ik blijf maar doorsukkelen. Dan maar naar de huisarts en die stuurde me door voor een bloedtest. Shit, ik heb het ook: hooikoorts. Dit was vorig jaar zomer. Keurig slikte ik mijn pilletjes en dan was het best te doen.

kan het erger worden? 

Ondanks dat ik toch echt elke dag dat blauwe pilletje slik, was ik het toch alweer vergeten. Raar, maar waar! Weer ruim een week snotteren. Toen kwam die jeuk, die ontzettende jeuk. Die ik-wil-mijn-ogen-er-uit-krabben jeuk. En toen viel het kwartje, opnieuw. Shit, ik heb het nog steeds. Maar kan het erger worden dan? Ik slik toch die pilletjes, waarom helpen ze niet? Het resultaat tijdens foto’s maken, deze charmante blik door vreselijke jeuk.

tips 

Fijn dat mensen tips hebben, maar of je er wat aan hebt? Met stip op nummer 1: blijf binnen, vermijd pollen. Goed idee, maar zuurstof vind ik toch ook wel fijn! Vaseline rondom de neus zodat de pollen lekker blijven plakken, ook charmant. Ah, verblijven aan zee, want daar zijn minder pollen. Fijne optie. Vooral niet wrijven -ik hou wel op met krabben, oke? Dan valt wrijven wel mee. Ik hou het bij de pilletjes en maar hopen, duimen, wensen dat het vanzelf minder wordt.

heb jij hooikoorts? En hoe hou jij het vol?

[showad block=21]

One Response

  1. M

    Er is een injectie tegen hooikoorts, het werkt een seizoen lang, ik krijg hem al jaren in combinatie met een neusspray.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page

%d bloggers like this: