Om wat meer variatie in ons eetpatroon te krijgen bestelde ik de Hello Fresh Box

Mijn vriend en ik kunnen lekker koken en ook erg gezond, alleen er mist wat variatie. Eigenlijk bestel ik alles al online en wilde ik voorkomen dat ik ook nog eens mijn boodschappen online zou gaan bestellen. Toch is het zover gekomen, ik bestelde de Hello Fresh Box met allerlei ingrediënten en een kookboekje. Ze leggen uit hoe je het klaar maakt en in welke volgorde je het beste kunt eten in verband met houdbaarheid.

goede recensies

Mijn collega’s eten al lange tijd hun avondmaaltjes op deze manier en waren steeds zo enthousiast dat ik toch besloot om het te proberen. Ondanks dat ik sceptisch was, bestelde ik de box toen ik gebeld werd. Ook al had ik meteen aangegeven dat ik het wilde proberen kwamen er toch allemaal pep talks door de telefoon. Jaja, schiet nu maar op dacht ik nog. Na een ellelang gesprek en telefonisch contract af te moeten luisteren had ik dan eindelijk mijn order besteld met een flinke korting. Dacht ik.

Uiteraard zaten vervolgens in al mijn online bestellingen van webshops daarna voordeel vouchers van Hello Fresh die veel voordeliger waren, maar dat terzijde. Nou kom maar op met die app. Het lukte niet, de lieve dame bij de klantenservice op zaterdagochtend kon mij vertellen dat de eerste box niet zelf te verschuiven is. Oke, eerste leugen? Nee, positief blijven! Na twee weken had ik dan eindelijk de box zoals hierboven op de foto in huis.

“Er is iets met verse producten, een koelkast vol en mijn groentemand gevuld met al die kleuren. Daardoor krijg ik zin in koken, het geeft een een rijk gevoel.” 

Gek genoeg was ik toch wel heel erg benieuwd om het uit te proberen. De afspraak was woensdagavond en helaas kreeg ik de sms een dag van te voren dat ze er om 20.30 uur zouden zijn, maar dat het eerder of later kon zijn. Balen want ik wilde dat gaan eten. Met mijn vriend afgesproken dat we laat zouden eten en dat was maar goed ook, om 18.30 uur stonden ze al voor de deur met de gekoelde box. We konden eten! Ik opende de doos en oh wat fijn! Er is iets met verse producten, een koelkast vol en mijn groentemand gevuld met al die kleuren. Daardoor krijg ik zin in koken, het geeft een een rijk gevoel.

Hello Fresh

Natuurlijk begon ik meteen te koken. De eerste maaltijd was orzo. Wat? Het bleek een soort risotto te zijn. Er gingen belachelijk weinig ingredienten in en ik bleef me maar afvragen hoe dit lekker zou zijn. Eigenwijs als ik ben heb ik er nog wat extra’s aan toegevoegd (knoflook en bosui, want die moest op). Zou dit nu echt lekker zijn, zo simpel en zo weinig ingrediënten? Oké ik geef het toe, het smaakte erg lekker! De volgende maaltijd was een hutspot met worst, ook zoiets wat ik zelden eet. De laatste maaltijd -want ik had drie maaltijden besteld- was een Aziatisch gerecht. Aangezien ik veel in Azië gereisd hebt was ik weer sceptisch, zeker toen ik snijbonen zag! Ook dit bleek lekker, simpel maar lekker.

review

Volgens het contract heb ik nog een box te gaan, wanneer ik die inplan weet ik nog niet. Wat ik fijn vond is dat we echt drie gerechten hebben klaargemaakt op een manier waarop ik zelden kook. Natuurlijk is op deze manier koken een stuk duurder dan als je alles vers zou halen, maar daarentegen krijg je alles wel precies afgemeten in de juiste verhoudingen. De porties zijn echt flink en er zitten altijd gezonde ingrediënten in. De porties vlees of vis zijn naar mijn mening wel erg klein, maximaal 100 gram per persoon vind ik toch wat weinig.

Eerlijk is eerlijk, het was wel genoeg. Je hebt niet veel apparaten nodig in je keuken en ze geven van te voren aan wat je nodig hebt. Jamie Oliver bemoeid zich nu ook met de gerechten en schrijft ook recepten, die ik vaak erg lekker vind. Dus als je van makkelijk en lekker houd, is dit een prima concept mits je er de portemonnee voor hebt. Het opzeggen van de box was eigenlijk net zo’n crime als het aanvragen. Lange procedures aan de telefoon, agressieve verkooptechnieken enzovoorts.

heb jij dit wel eens besteld?

5 Responses

 1. hanneke

  haha, die Freshbox! Nou, je moet wel van alles houden om er van te genieten…

  succes dan maar!!! Liefs van mama,,,

  Reply
 2. Debbie

  Wat leuk dat je HelloFresh geprobeerd hebt. Ik ben laatst ook gebeld, nadat ik had geklikt op een advertentie op Facebook, om ‘proefpersoon’ te zijn. Het klonk mij in de oren dat ik dan gratis zou mogen proeven, maar dat bleek niet zo te zijn. Op zich niet erg. Ik heb thuis een lastige eter en ik wilde eerst overleggen welke box we zouden nemen. Ze zouden een week later terugbellen. Dat hebben ze gedaan, iedere dag (en ik nam niet op hehe). Ik had te veel horrorverhalen gelezen over dat je er niet meer van af komt als je eenmaal een abonnement hebt. Uiteindelijk heb ik wel opgenomen om te zeggen dat we er geen gebruik van gaan maken. Dat pikten ze gelukkig zonder al te veel tegengestribbel en nu heb ik hen in het bel-me-niet-register staan. Ik heb inderdaad ook een aantal kortingskaartjes thuis liggen met een grotere probeerkorting dan die ze telefonisch aanbieden. Misschien proberen we het ooit nog eens, misschien niet. Houd ons op de hoogte van jouw ervaringen!

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Oh wat grappig! Tja, je kunt het heel makkelijk passeren. Dus als je er niet vanaf komt kun je het altijd nog op pause zetten had ik bedacht, haha!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: