web analytics

Frittata met groene asperges

Wat eet jij vanavond? Frittata met groene asperges. Het is weer asperge tijd, dus hier een lekker recept.

Dit heerlijke recept past prima in een gebalanceerd eetpatroon (ik haat het woord dieet). Dit recept vond ik op de website Sha Loves Food. Hier staan zulke heerlijke recepten op. Ik deel de recepten die prima in mijn eetprogramma passen.

 xxx

Wat heb je nodig?  

Bosje groene asperges
Half bakje champignons
Bakje spekjes – vervang dit met hamreepjes voor een magere versie
1 rode ui
3 tenen knoflook
5 eieren
Scheutje room
Gedroogde kruiden: tijm, oregano en basilicum
Beetje oude kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snij de onderkant van de asperges af (het deel met de houterige structuur) en meet in de bakvorm / ovenschaal uit hoeveel je er in de lengte kunt gebruiken. De overige asperges snij je in kleine stukjes (4 delen). Samen met de ui en de champignons. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en doe hier de asperges in die je straks in de volledige lengte gaat gebruiken. Zet een koekenpan op het vuur, zonder olie of boter. Zodra de pan warm is kunnen de spekjes (of hamreepjes) erin. Bak deze zo’n 3-4 minuten op hoog vuur en draai dan wat lager. Nu kunnen de champignons en de uien erbij. Bak het geheel 3 minuten door en doe dan de gesneden asperges in de pan samen met de droge kruiden.

Als de asperges 10 minuten gekookt hebben kun je ze afgieten en op dit moment kun je ook het vuur onder de koekenpan uitdraaien. Maak een mengsel  van de eieren, de room en wat zout en peper. Klop alles met een garde door elkaar. Je kunt dit alvast mengen met alle ingrediënten uit de koekenpan. Zorg dat je de ovenschaal hebt ingevet en doe het asperge-champignon-spekjes mengsel in de schaal. Leg alle gekookte asperges in de lengte naast elkaar. Maak af met wat oude kaas en de frittata kan de oven in. Na ongeveer 25 – 30 minuten is deze klaar.

tip Serveer met een frisse salade of eet de puntjes zo op. Heb je nog een punt (of twee over), neem het mee naar werk de volgende dag en eet het als lunch!

Eet smakelijk!

[showad block=22]

images belong to shalovesfood.com | theBiggerBlog.com uses affiliates 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: