blote plus size vrouwen verbannen

blote plus size vrouwen verbannen

Lane Bryant’s nieuwe reclamefilmpje is verbannen in Amerika 

In elke glossy zie je wel een vorm van naaktheid en ook in veel reclames komt er wel eens wat bloot voorbij. In het nieuwe reclame filmpje van Lane Bryant wordt dan controversieel genoemd. Waarom? Oh ja, ik wet het al. Omdat er plus size modellen in zitten, naakt. Je ziet (bijna) niks, maar schijnbaar is het naakt genoeg, of teveel zal ik maar zeggen. Nee, ik maak geen grap. Je kunt het filmpje hieronder  bekijken, het toont allerlei plus size modellen, de top modellen die vertellen om van je lichaam te houden zoals het is. Deze reclame wordt gebannen door de grote tv bazen in Amerika. Serieus? Wat een preutsheid!

video from Entertainment Tonight

of je nu plus of petite bent, of daar ergens tussen in; je bent mooi precies zoals je bent

Het gaat niet om naakt in dit filmpje. Sterker nog, er is (te) weinig te zien om het naakt te noemen. Het gaat er om dat je je realiseert wat jouw lichaam allemaal voor je doet, waar het toe in staat is en waarom je er van zou moeten houden precise zoals het is. Oh ik hoor Albert Verlinde alweer roepen laten we obesitas nu niet gaan verheerlijken maar daar draait het hier niet om! Wanneer gaan mensen het nu eens begrijpen? Hou van je lichaam, gewoon zoals het is. Je hebt er tenslotte maar een en daar moet je het mee doen. Zelfhaat is niet iets wat alleen bij plus size meiden voorkomt, het komt bij alle mensen voor. Jong, oud, dik, dun. Of je nu plus of petite bent, of daar ergens tussen in; je bent mooi precies zoals je bent. Alleen als je je realiseert dat je er zelf mag zijn, zul je een ander ook beter waarderen zoals diegene is.

De volgende stap is waarschijnlijk de onzin als Oh, ik wil gewoon dat mensen weten dat ze ongezond zijn als ze dik zijn en eerder dood gaan. Echt waar? Ja, dit verbaasd je misschien maar er zijn heel veel mensen die zo reageren op social media, en dit is nog zelfs een beleefd voorbeeld zonder scheldwoorden. Ik vraag me dan altijd af of mensen die dit soort berichten plaatsen wel eens hun eigen tekst teruglezen -gezien alle spellingsfouten, gebrek aan punten en hoofdletters. In Nederland worden de reacties ook steeds grover en persoonlijker. In Amerika zie ik dit constant bij de plus size modellen en bloggers, wat zij niet te verduren krijgen onder elke post. Het is 2016 mensen, we kennen genoeg haat in de wereld, maar schijnbaar moet er eerst een bom vallen voordat me medelijden hebben met mensen?

In Cosmopolitan las ik de reactie van een vertegenwoordiger van Lane Bryant met de volgende statement: vrij vertaald

Deze THIS BODY campagne was bedoeld in een grappige manier om het vrouwelijk lichaam in alle vormen en figuren te waarderen en prijzen. Wat teveel is voor de een is het niet voor een ander. Alle vrouwen zouden zich gevierd moeten voelen en gesterkt om zich te uiten zoals ze zelf willen. We willen dat ze weet dat ook zij zoveel media aandacht kan krijgen als elke andere vrouw, om zo te laten zien wat mooi voor haar betekent. De THIS BODY commercial houdt niks tegen. Het is een werkelijk feest van vrouwen in alle maten die doen waarin ZIJ zichzelf mooi voelen, of dit nu borstvoeding geven is, hun lichaam laten zien zoals zij dat willen of door alle regels te verbreken en gewoon te zijn wie ze zijn.

images nu.nl

3 Responses

 1. Kathleen

  Ook al val ik zelf in de categorie obese personen, toch kan ik me niet vinden in dit filmpje. Ik houd niet van mijn lichaam. Ik walg er van, net zoals ik het storend vind om corpulente dames ongegeneerd hun rondingen te zien tonen op social media.
  Als er een filmpje wordt gemaakt waarin het draait om van jezelf te houden, zouden er op zijn minst verschillende lichaamstypes in moeten voorkomen en niet alleen volslanke dames. Dit geeft een vertekend beeld weer.

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hoi Kathleen, wat spijtig te lezen dat je niet houd van je lichaam. Het is tenslotte van jou 🙂
   Ik snap je punt, ik vind ook dat alle lichaamstypes er in hadden moeten zitten. Liefs Josine

   Reply
 2. Jeanet

  Wat een mooi filmpje, ik snap werkelijk niet wat er mis mee is en waarom het verboden is. Een mooi Blog Josine.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: