Het is je vast niet ontgaan, het wereldberoemde plus model Ashley Graham poseert voor Swimsuits for all in Sports Illustrated. En de advertentie is geweldig!

Overal waar je kijkt zijn plus modellen het nieuws van de dag. Uiteraard was Ashley Graham al een wereldberoemd model voordat ze een campagne deed met Swimsuits for all. De prachtige vrouw is bekend vanwege haar vele samenwerkingen met lingerie merken en nu ook voor badkleding. Het is heel goed dat er voor een plus size model wordt gekozen voor deze campagne en doet de bedrijfsnaam eer aan; Swimsuits for all.

sports illustrated

Al sinds 1964 is het echt een ding in Amerika welk model de badkleding issue mag doen. Dat Ashley Graham met deze campagne te zien is in het blad is echt een mijlpaal, ook al is het alleen in de vorm van advertenties. Swimsuits for all en Ashley Graham zijn gestart met de hashtag #CurvesInBikinis op alle social media en roepen andere dames op om mee te doen aan deze beweging door je curves in bikini te laten zien.

vrouwen omarmen dit

Veel vrouwen zijn erg enthousiast over deze campagne. Ze zien niets liever dan een ‘realistische’ vrouw in de advertenties. De reguliere modellen die doorgaans veel te dun zijn worden niet gezien als gelijke door veel vrouwen en is het dus onmogelijk om jezelf in zo’n model te herkennen. Ook de mannen reageren over het algemeen positief. Eindelijk zien we een echte vrouw met rondingen in de advertenties.

niet plus genoeg

De commentaren op deze campagne en deze vrouw schiet alle kanten op. Zo zijn er veel mensen die vinden dat deze vrouw pracht is en mooi, maar niet dik genoeg om een plus size voor te stellen. Tenslotte heeft ze een prachtig figuur, ze is te mooi om as dik model te showen. Maar waar ligt die grens? Tenslotte moet een model altijd iemand zien waar we tegenop kijken en hopen dat we er op een dag ook zo uit kunnen zien. Een deel van ons vind het toch heel fijn om te kijken naar een (bijna) perfect model, met een lichte frustratie en tikkie jaloezie. Is dat ook niet de kracht van een model?

te dik

Wat me totaal verbose is dat er ook heel veel negatieve commentaren werden gegeven op deze campagne. Veel mensen vonden dat obesitas niet moet worden gestimuleerd. Daarnaast kwam ook naar voren dat dikke mensen tenslotte ook niet sporten, anders zouden ze niet zo dik zijn. En het ging maar door. Tot het punt waarin iemand schreef “ze heeft duidelijk veel te veel vet op haar lichaam en we moeten dit niet verheerlijken. Natuurlijk zijn de graatmagere modellen ook ongezond, maar dit gaat gewoon de verkeerde kant op.” Serieus?

Ashley Graham for Swimsuits for all

complimenten

Ashley Graham, mijn complimenten. Je ziet er geweldig uit, prachtig zelfs. Of je nou te dun of te dik bent, ik kijk graag naar je. Op een gezonde manier trouwens. Je bent het juiste voorbeeld van een plus size model. Je geeft ons een realistisch beeld, maar toch zijn we nog steeds jaloers op je,

Er is nog zoveel te doen aan size diversity! Ashley en Swimsuits for All zijn een hashtag gestart #CurvesInBikinis op social media, doe je mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: