Sunday Stories: instagram tag 2017

Sunday Stories: instagram tag 2017

In deze Sunday Stories vertel ik je over mijn avonturen & irritaties op instagram met de instagram tag 2017

Nooit eerder heb ik een tag ingevuld. Waarom niet? Omdat ik het altijd zo suf vind, maar stiekem vind ik het wel heel leuk om te lezen bij andere bloggers. Toen mijn vriendinnetje met opzadelde met deze tag, die zij overigens al jaren geleden bedacht, kón ik het niet weigeren. Onder het motto ‘variëren moet je leren’ leek dit mij een leuke Sunday Stories om zoiets meer over mezelf te vertellen.

Het afgelopen jaar is mijn instagram enorm gegroeid. Vaak vragen mensen hoe ik dat gedaan heb, maar daar heb ik zelf ook geen antwoord op. Ik werd (en ben) heel erg kritisch op de foto’s die plaats. Wanneer ik niets heb om te plaatsen, ga ik ook niet heel geforceerd alsnog iets plaatsen. Dat geeft mij rust en mijn feed blijkbaar ook. Daarnaast stopte ik met hashtags want ik zag door de bomen het bos niet meer. Graag zou ik wat meer focus willen hebben op mijn instagram, maar door het algoritme ben ik zo gedemotiveerd. Ik mis teveel leuke accounts en foto’s hierdoor. Dus zoals met alles, ik doe het rustig aan. Wanneer ik er tijd voor heb en wil nemen, ben ik actief en ook oprecht. Geen tijd of geen inspiratie, dan ben ik ook echt offline!

1. WELKE FOTO’S KREGEN IN 2017 DE MEESTE LIKES?

Deze 9 foto’s die ik plaatste in 2017 kregen de meeste likes. In totaal waren dat maar liefst 86.297 likes bij elkaar voor alle foto’s van 2017, best een boel als je dat zo bij elkaar ziet. Ondanks dat ik foto’s zorgvuldig plaats en er altijd wel een beetje (teveel) over nadenk misschien, vind ik zelf dit niet mijn beste foto’s.

Persoonlijk hou ik helemaal niet van ‘bloot’ foto’s maar het hoort wel bij mijn leven en dus deel ik het zo nu en dan wel.

Ik vind het belangrijk om size diversity te laten zien, maar ook body positivity. Persoonlijk hou ik helemaal niet van ‘bloot’ foto’s maar het hoort wel bij mijn leven en dus deel ik het zo nu en dan wel. Best logisch dus dat dit soort foto’s goed scoren. De foto van het servies is onterecht overigens, die kreeg belachelijk veel likes dankzij een bot die dit als soort offerte deed. Een boel neppe likes dus en hoort dus niet in dit lijstje thuis als je het mij vraagt.

instagram tag 2017

2. WAT IS JE ALLERLAATST GEPLAATSTE FOTO OP INSTAGRAM IN 2017?

Uiteraard zal dit niet mijn laatste foto zijn op instagram dit jaar, maar wel de laatste voor ik dit bericht schrijf. Ik was een weekendje weg naar Amersfoort, omdat Dennis daar een bedrijfsfeestje had. We besloten te blijven overnachten in een hotel midden in het centrum. Zaterdag zijn we de stad in gegaan, ontzettend leuk centrum en ook heel goed shoppen daar! Deze foto maakten we tijdens onze wandeling naar een platenzaak, die net iets buiten de drukke winkelstraten zat. Dennis is -zoals ze dat tegenwoordig noemen- mijn insta husband en maakte deze foto, net als de meeste andere. De foto is bewerkt met snapseed, met name om op te lichten omdat het een donkere zaterdag was.

3. WAT IS DE ALLEREERSTE FOTO DIE JE (IN 2017) PLAATSTE OP INSTAGRAM?

De allereerste foto in 2017 was op 3 januari. Ik heb niks geplaatst tijdens de jaarwisseling, want ik heb een hekel aan Oud & Nieuw! Het jaar 2016 vond ik niet heel bijzonder en aan goede voornemingen doe ik niet. Maar goed ook, want ook 2017 was niet een topjaar. In het blog over deze look schreef ik dat ik in 2017 meer glitters wilde gaan dragen. Dat is niet gelukt, ik blijf mezelf dan gewoon te feestelijk vinden. Wel ben ik veel meer kleur gaan dragen, dus iets is er wel veranderd hoor. 

More glitter for 2017 🖤 there’s a new post up www.theBiggerBlog.com [link in bio]

Een bericht gedeeld door JOSINE WILLE (@thebiggerblog) op

4. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO VAN 2017 WAAR JE ZELF OP STAAT?

Dit vind ik best een lastige vraag om te beantwoorden, want elke foto heeft zo z’n charme. De foto’s die ik plaats vind ik zelf mooi, anders komen ze tenslotte niet door mijn strenge keuring heen. Dit jaar heb ik een andere camera gekocht en hebben we ons ook iets meer verdiept in fotograferen. Uiteraard resulteert dit ook in mooiere foto’s met goede settings.

De foto’s die ik plaats vind ik zelf mooi, anders komen ze tenslotte niet door mijn strenge keuring heen.

Ik heb deze foto gekozen omdat ‘zittende foto’s’ vaak niet mooi zijn en zeker niet elegant. Tijdens het fotograferen proberen we steeds iets anders en deze keer was dat ‘zitten’ en ik vond de foto zo ontzettend mooi geworden.

5. VAN WELKE INSTAGRAMFOTO UIT 2017 KRIJG JIJ TER PLEKKE HEIMWEE?

Het afgelopen jaar heb ik veel gereisd, ben ik veel weggeweest en heb ik leuke trips gemaakt. Echt heimwee heb ik niet bij deze foto’s van het zit nog vers in mijn geheugen. Ik ben ontzettend reislustig, dus eigenlijk wil ik altijd wel weg. Ik ben zo’n type die op de laatste dag van de vakantie stiekem al nadenkt over waar we vervolgens heen kunnen gaan. Deze foto plaatste ik als throwback thursday foto en was tijdens een reis een aantal jaar geleden in India, Goa. Dit was zo’n mooie reis, waar ik -na vaak bezocht te hebben voor werk- eindelijk eens met Dennis heen ging. Het land ging bekijken, rondreizen, een bruiloft bijwonen van vrienden en de Taj Mahal kon bewonderen.

6. WAT IS HET ALLERLEKKERSTE GERECHT DAT JE IN 2017 OP INSTAGRAM DEELDE?

Het is misschien niet het leukste, lekkerste of mooiste gerecht. Sterker nog, het is een smoothie maar dat valt ook onder de noemer food toch? Hier drink ik samen met mijn oma Louise (93) een sapje. Die dag waren we aan het winkelen en gingen we van hot naar her, met natuurlijk de nodige pauzes tussendoor. Wat heb ik gelachen die dag, het was zo gezellig. Een speciale foto voor mij dus! Toen namen we voor dit vaker te gaan doen, maar mijn oma is een druk bezette vrouw. Helaas is onlangs haar vriend Rob plots overleden, waardoor ik meer tijd met haar doorbreng. Uiteraard geniet ik daar ook volop van en dat zie je regelmatig op insta stories voorbij komen. 

7. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO DIE JE IN 2017 MAAKTE VAN EEN (HUIS)DIER?

Ah, dat is natuurlijk de foto van mijn lieve Elmo! Ik ben totaal geen dierenmens, maar ben wel opgegroeid met een halve boerderij. Sinds we verhuisd zijn zo’n 2,5 jaar geleden besloten we een poezenbeest te nemen, maar het kwam er maar niet van.

Ben ik dan nu opeens toch een crazy cat lady

Zo af en toe keek ik rond online en opeens kwam ik in contact met mensen die een nieuw huisje zochten voor hun poes Elmo. We gingen langs en het klikte meteen! Als echte kersverse poezenouders ging er vanalles mis, maar eind goed al goed. Elmo is inmiddels al ruim een half jaar bij ons en wat is ze lief! Ben ik dan nu opeens toch een crazy cat lady? 

I became a crazy cat lady 😻This one-yo needed a new home

Een bericht gedeeld door JOSINE WILLE (@thebiggerblog) op

8. WELKE FOTOBEWERKINGSAPPS (OF INSTAGRAMFILTER) GEBRUIKTE JIJ DIT JAAR HET MEEST?

In het begin gebruikte ik gewoon de filters van instagram maar merkte al snel dat de foto’s erg donker waren en ik deze niet goed opgelicht kreeg. Ik heb gestoeid met verschillende apps, ook geswitcht door het oplichten in een app en filteren in een andere app. Dat werd allemaal zo ingewikkeld en gedoe. Een tijd lang heb ik rookiecam gebruikt, maar inmiddels gebruik ik alleen nog snapseed. Voor mijn blog gebruik ik photoshop, of de app Lightroom dus soms stel ik de kleur of lichthoogte daarin bij. In snappend vind ik de drama filter het tofste effect geven, alleen soms wat donker. Dit filmpje bewerkte ik eerst in iMovie en plaatste het daarna op instagram. Één van mijn eerste filmpjes en ben er best trots op.

9. WAT ZIJN JOUW MEEST GEBRUIKTE HASHTAGS OP INSTAGRAM (TOP 5)?

Het grappige is dat ik in 2017 juist gestopt ben met al die hashtags! Ik werd er helemaal gek van om alles en iedereen te taggen, te checken of ik alle hashtags had genoteerd. Toen het nieuwe algoritme werd geïntroduceerd werd ik zo ontzettend gedemotiveerd om door te gaan met instagram. Minder posts, weinig tot geen hashtags en vooral me verdiepen in accounts die me inspireren is wat ik deed. Op de een of andere manier is daardoor (denk ik) mijn account enorm gegroeid. De hashtags die ik vaak gebruik is #curvesontheroad omdat ik nog steeds wil bloggen over reizen, maar dat er steeds niet van komt. Ook gebruik ik vaak #curvygirl en #bodypositive, want dat is wat ik ben en probeer te zijn. Een andere is #itstartswithyou waarmee ik onlangs begon, omdat het bij ieder individu begint om de wereld te veranderen ”be the change you wish to see in the world” is mijn favoriete quote van Gandhi.

 1. curvesontheroad
 2. curvygirl
 3. bodypositive
 4. itstartswithyou
 5. thebiggerblog 

10. WELKE 3 ACCOUNTS ZIJN BIJ JOU FAVORIET?

Echt een favoriet account heb ik ook niet, ik doe ook nooit aan muzes en weet ook nooit te vertellen wie mijn inspiratie is. Ik volg allerlei accounts, van plus size fashion bloggers tot aan mannelijke bloggers, straight size bloggers, maar ook veel beauty en zelfs interieur. Inspiratie haal ik overal vandaan en heeft niet een specifieke hashtag, look of style. Aan nomineren doe ik niet, maar dit zijn wel drie mooie accounts om te volgen.

@fablefrique [bekijk hier]

Frederique is een prachtige meid die ik al volg sinds dag 1. Ik ben dol op haar style, haar sense of fashion maar ook de Hollandse nuchterheid. Ze komt heel oprecht en puur over, wat me ontzettend inspireert.

 

@zazusworld [bekijk hier]

Zazu heb ik dit jaar ontdekt en ik geniet van haar foto’s, haar stoere style maar ook de setting en point of view. Haar style spreekt me aan en daarnaast lijkt ze me ook echt een leuke meid.

 

@pilleriinleet [bekijk hier]

Mooie foto’s, mooie vrouw, mooie style. Elke foto van deze dame is een plaatje, met perfecte lichtval en ook nog eens een heel toffe style. Ik hou van haar fashion sense en het is duidelijk dat ze ook een passie voor make up heeft want ook dat ziet er altijd piekfijn uit!

 

 

Lijkt het je leuk om ook deze instagram tag 2017 te doen? Je vind de vragenlijst bij Danielle op allesvandaan.nl

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

4 Comments

 • Josine Wille 27 December 2017 20:26

  Super leuk! Ben benieuwd naar jouw overzicht. Ja dat ritme vind ik ook echt vreselijk. Liefs, Josine

 • Jenn 27 December 2017 11:11

  Leuk om te zien! Dat nieuwe algoritme vind ik stom :( Ik vul hem komende week in.

 • Josine Wille 24 December 2017 11:57

  Dankjewel! Ga jij ‘m ook invullen Ilse?
  Mede door het irritante algoritme heb ik dit blog geschreven. Ik mis ook zoveel bij anderen, zo jammer! Liefs & fijne dagen

 • Kreanimo 24 December 2017 08:50

  Ohhhh ik vind het een hele mooie invulling van deze tag!

  Die foto met je oma *smelt*!
  Ik heb ook veel foto’s gemist! Vervelend algoritme ook!

  Heel fijne feestdagen en zeker tot in 2018!

Leave a Reply