girl talk: strapless bh

girl talk: strapless bh

In deze girl talk wil ik het hebben over de juiste strapless bh en welke ik draag

Jurkjes & tops met blote schouders vind ik geweldig en draag ik graag. Begin dit jaar ging mijn eeuwenoude strapless BH kapot en ik de zoektocht naar een nieuwe begon. Wat een drama is dat toch altijd, een goede BH vinden.

pasvorm

Wist je dat 70% van de Nederlandse vrouwen de verkeerde BH draagt? Dus wanneer je in de supermarkt loopt en je staat met 10 vrouwen dan hebben er dus 7 de verkeerde maat aan! Ik ben daar trouwens ook eentje van, want ik kan simpelweg zelden een goede BH vinden. Altijd iets met concessies, dat komt dan ook door de grote omvang en in verhouding kleinere cup. Het enige voordeel aan de kleinere borsten is dat ik wel gewoon een strapless BH aan kan, zonder dat deze afzakt. Ik ging op zoek naar een mooie, die ook nog eens lekker zit én in de juiste maat.

noot: er zijn genoeg goede merken die strapless BH’s hebben voor een grote(re) boezem

multi way BH’s

Er zijn verschillende soorten BH’s te krijgen. Naast pasvorm in cups en omvang zijn er dus ook variaties mogelijk met de bandjes. Zo heb je de klassieke BH met twee bandjes en je kent de strapless BH, zonder bandjes. Vaak heeft deze de optie om de BH met en zonder te dragen. Tegenwoordig heb je ook multi way BH’s die je dus op meerdere manieren kunt dragen. De bandjes helemaal lang maken en gekruist dragen op de rug, handig voor die smalle hemdjes. Of de bandjes juist heel kort maken en ze in de nek vast maken, zo heb je een halter BH.

de nude BH

Oké, naast mooi en comfortabel wilde ik ook nog eens praktisch. Jarenlang had ik een zwarte strapless BH en dat stond niet mooi onder lichte kleuren. Dus mijn zoektocht ging uit naar een lichte BH, ook weer geen wit want dat steekt weer af onder lichte kleuren. De kleur nude werd mijn missie en in mijn geval is dat dus gewoon een lelijke beige kleur! Ik was in een paar winkels geweest en kwam tot de ontdekking dat een strapless BH ook gigantisch verkeerd kon zitten: de buste plat duwen, ze niet voldoende ondersteunen en ze dus optisch laten ‘hangen’. Verbaasd en gefrustreerd kwam ik uit de paskamers en besloot ik het online te gaan zoeken.


strapless bh


Dit is ‘m dan, mijn perfecte strapless BH in nude kleur. Ik bestelde verschillende maten, ik moest het ook nog een paar keer heen en weer sturen, maar eindelijk had ik dan de goede maat. Ondanks dat ik vaak las dat ‘het geheim’ van de juiste strapless BH is dat je een omvang maatje kleiner moet nemen. Don’t believe everything you read. Geprobeerd, want dat was in mijn geval altijd makkelijk, want groter was er niet. Tot ik deze BH paste die ik bestelde in een omvang groter, maar wel een cupmaat kleiner. Wat een verschil! Eindelijk een BH die ik de hele dag aan kan hebben zonder dat het irriteert zelfs al is het 32°C buiten!

 • goede pasvorm, ik draag maat 90C en heeft baleinen in de zijkant en 3 haakjes breed
 • wordt geleverd inclusief bandjes die van voor naar achter lopen
 • goede prijs, ik betaalde € 31,95 en gratis verzend- en retourkosten
 • blijft mooi na het dragen en wassen
 • merk Marks & Spencer London, shop deze BH!

balconette strapless BH

Kort na mijn geluksmomentje in BH land kreeg ik de vraag of ik iets uit wilde zoeken bij Yours Clothing, een Britse webshop. Als er een land goed in BH’s maken is, dan is het Engeland wel. Niet alleen met grote cupmaten maar ook met grote omvang. Ik koos voor deze BH, puur omdat ik het mooi vond en mijn eerste reactie was: “zoiets leuks hebben ze vast niet in mijn maat”. En ja hoor, het was er wel! Toch was het even een puzzel om de juiste maat te vinden want die Britten hebben natuurlijk weer hun eigen maten systeem.


strapless BH


De BH kwam binnen en ik meteen ging ik passen, toch altijd spannend. De omvang valt ruim, maar zit goed. Het heeft 4 haakjes dus de band is erg breed, wat ik mooi vind want dan kan de BH ook niet omkrullen aan de achterkant. Het kleine schootje aan de bovenkant is van heel zacht mesh (een soort tule) en deukt eigenlijk meteen in wanneer je er iets overheen draagt. Is het geen snoepje? Ik vind dit zo’n mooie BH, en dat terwijl ik eigenlijk van simpel en gladde stoffen houd normaliter.

 • goede pasvorm, de omvang valt ruim, ik draag 40C, heeft baleinen in de zijkant en 4 haakjes breed
 • wordt geleverd inclusief bandjes die van voor naar achter lopen
 • ik ontving deze BH gratis, deze kost €30,- en er zijn verzend- en retourkosten aan verbonden
 • merk Yours Clothing, shop deze BH hier

tips & trucs: pasvorm

De juiste BH vinden is lastig. Als je net zoals ik deed en je altijd maar gewoon weer dezelfde koopt maar dan in een andere kleur, dan zou je ook bij die 70% kunnen horen. De afgelopen jaren ben ik in gewicht geschommeld en zo ben ik, voor ik begon met bloggen (wat gewoon toeval is en kwam de start van mijn blog kwam door mijn werksituatie), zo’n 20 kg afgevallen. Die BH’s waren met me mee gegroeid, toen ik was aangekomen. Pas toen ik zoveel kilo’s kwijt was en ik nieuwe kleding ging kopen, zag ik wat mijn BH voor me deed: niks. Een ander figuur, betekent andere kleding. Maar eigenlijk is je BH het aller- allerbelangrijkste. Intussen kom ik wel eens wat aan en val ik wel eens wat af, maar bij het kopen van een nieuwe BH neem ik nooit meer standaard ‘die vorige’ mee, ik ga altijd even passen.

♥ laat je eerst eens goed doormeten in een lingerie zaak. Pas enkele modellen en laat je goed adviseren.
♥ volg je hart, die zit tenslotte vlakbij je BH! Vraag eens die andere maat om toch het verschil te zien en te voelen, jij moet het elke dag dragen.
♥ wanneer een BH niet direct lekker zit, niet doen! Er is echt wel een merk, pasvorm of model wat wel bij jouw figuur past. Een beetje strak, dat hoort maar onprettig is niet goed.
♥ bedenk dat elk materiaal, elk merk en elk model haar eigen pasvorm heeft. Net als met elk ander kledingstuk, gewoon proberen.
♥ kijk iets minder naar de prijs en iets meer naar de pasvorm en comfort. Beter iets meer betalen dan steeds aan je BH te moeten denken.

De belangrijkste tip zonder geld uit te geven: bekijk eens de bandjes aan de achterkant. Door het vele dragen zit vaak het gespje van je BH helemaal tot het einde. Trek deze weer even op de juiste plek, zodat ook je borsten weer op de juiste plek zitten.

BH shoppen

Vaak krijg ik de vraag waar je mooie BH’s kunt kopen. Er zijn verschillende prachtige winkels, eigenlijk in elk dorp en in elke stad vind je ze wel. Shop je toch liever online? Dan is het het beste om te kijken wat er beschikbaar is in je maat, door in de webshop dit meteen aan te klikken. Ga naar BH’s, kies je maat of maten en dat is wat er nog beschikbaar is. Let op welk merk je shop, het ene valt anders dan het andere. Ook is het lezen van reviews altijd een fijne leidraad. Bestel dubbele maten wanneer je twijfelt, maar check wel even het retourbeleid.

halter BH

Vorig jaar liet ik je al zien dat ik de perfecte halter BH had gevonden, die je ook als gewone BH kunt dragen overigens. Deze lees je hier terug:

beha praatje

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

6 Comments

 • Anne-Marie 25 August 2017 08:12

  Ik koop bijna altijd mijn bh’s bij Marks & Spencer in Den Haag. Vind het ook zo erg dat ze weg gaan!

 • Hanneke 8 August 2017 20:43

  Mooi!!. Én goede tip: laat je doormeten … de eerste vond ik echt heel mooi!. X

 • sammie 8 August 2017 18:58

  Ik draag eigenlijk nooit strapless topjes, vind het gewoon nooit prettig zitten, maar een gewone nude BH heb ik laatste geprobeerd te scoren en dat was al een drama. Is me dus ook niet gelukt helaas. Die jij hier draagt is nog mooi ook voor een nude kleur!

 • Sheila 8 August 2017 09:14

  Ik vind bh’s kopen dus ook een ramp. Eerst omdat ik een zeer grote cup had. Maar sinds ik bevallen ben, is er niets meer over van die cup. Ik had volle borsten en was daar erg blij mee. Maar nu…. blegh. Ik geef nog borstvoeding, maar ik houd mijn hart vast als dat voorbij is. En dus moest ik aan de nieuwe bh’s. Begint de ellende weer opnieuw om een geschikte maat te vinden. Mooie bh’s heb je trouwens uitgekozen!

 • Mariska 8 August 2017 08:55

  Ik bedoelde natuurlijk maat* en wat staan deze bh’s je prachtig! Mooie foto’s!

 • Mariska 8 August 2017 08:55

  Ik liet laatst eens m’n bh maat opmeten. Dacht dat ik m’n eigen maat wel kende maar boy wat zat ik ernaast! Heb meteen een paar bh’s in de goede maar gekocht. Echt een life changer gewoon. Had ook strapless gepast, maar dat werkt toch gewoon niet zo goed bij me xD need moar support

Leave a Reply