doneer je babyspullen aan een goed doel

doneer je babyspullen aan een goed doel

Ongelooflijk, jaarlijks worden er 19.000 baby’s onder de armoedegrens geboren in Nederland. Wij kunnen deze kindjes helpen, zelfs met een klein gebaar. Help deze arme gezinnen en doneer je babyspulletjes en kleding.

Tijdens mijn zwangerschap speurde ik de website en baby winkels af op zoek naar de leukste, mooiste en fijnste spulletjes voor ons ongeboren kindje. Zorgvuldig koos ik haar eerste kleertjes uit. Ik zocht een prachtige kinderwagen uit, een autostoeltje en maakte een verlanglijstje met alle spulletjes die ik dolgraag wilde hebben voor Charlotte. Kosten noch moeite werd gespaard; goedkoop was het zeker niet als je alles bij elkaar optelt. Wat nu als je dit niet kunt betalen? Je dolgraag je kindje goed wilt verzorgen, aan wilt kleden en simpelweg wilt wassen?

edit: wij hebben ook enkele spullen uit het kraampakket geschonken. Dit loopt echter via een andere stichting en is niet de bedoeling.

uit de kleertjes gegroeid, babyolie in overvloed en te kleine luiers

De eerste keer dat Charlotte d’r kleertjes te klein werden, was pas na ruim 10 weken. Ze was lang maar smal, dus maat 50 paste ze prima. Alleen de pakjes met voetjes eraan kon ze na zo’n acht weken niet meer aan. Ik weet het nog zo goed, de eerste keer haar kledingkast doorspitten en dat wat ze niet meer paste opzij leggen. Die spulletjes die ik met zoveel zorg had aangeschaft en waar ik zo trots op was wanneer ze het droeg. Van een paar pakjes besloot ik het echt te willen bewaren, de rest mocht weg. Ook werd het tijd om de rest van de kast op te ruimen. Veel spullen uit het kraampakket heb ik echt niet meer nodig. Ook had ze inmiddels een luier maatje groter, maar wat te doen met die kleinere?

samen met twee vriendinnen verzamelden we wel vier dozen vol! Ook kocht ik enkele spullen waarvan ik had gelezen dat er echt tekort aan was

doneer je spullen aan een goed doel!

Alle spullen die vriendinnen konden gebruiken gaf ik weg. De spullen die ik wilde houden, legde ik apart. Maar er bleef nog een boel over! Terwijl ik op instragram vertelde over hoe ik de spullen met pijn in hart had opgeruimd kreeg ik de ultieme tip! Doneer je spullen aan een goed doel, namelijk Sitchting Babyspullen. Dat was precies wat ik zocht!

 • luiers die inmiddels te klein zijn, maar ik al had gekocht (ook geopende pakken)
 • kleding wat te klein is geworden, sokjes, slofjes, schoenen en pyjama’s
 • speentjes en flesjes nog in de verpakking, ooit gratis gekregen in een pakket
 • ik kocht ook wat spulletjes: 2 pakken luierdoekjes, een paar rompertjes in kleine maatjes, hydrofieldoeken en spuugdoekjes, schoonmaakborstel voor flesjes en wat voedingtorentjes.

bekijk hier de inzamelpunten

Ik zette een doos midden in de kamer en elke keer als ik wat tegenkwam stopte ik het erin. Zo kocht ik in het begin speciale doekjes, om je tepels schoon te maken bij borstvoeding. Deze heb ik uiteindelijk nooit hoeven gebruiken. Ook had ik nog een doos zoogcompressen over. Uit mijn kraampakket kwamen nog een body lotion die ik nooit gebruik want ik heb een andere lotion voor Charlotte die ik fijner vind. Maar ook verband en spullen voor wondverzorging. Verder heb ik een flink aantal kleertjes die prima nog een ronde mee kunnen. Inmiddels slaapt ze niet meer in haar kleine wiegje en heb ik voor de reiswieg maar 2 molton en hoeslakens nodig, de rest mag ook mee. Ook de luiers die inmiddels te klein zijn kan ik mooi meesturen, die komen altijd van pas.

iedereen kan doneren!

Echt iedereen kan helpen, of je nu wel of geen kinderen hebt. Of ze al groot zijn, het huis uit of je bent al grootouder, oom of tante. Giften in de breedste zin van het woord, van geld tot spullen. Het mooie aan Stichting Babyspullen is dat ze alles aanpakken, van kraampakket tot aan kleding tot aan basis benodigdheden voor pasgeboren baby’s. Je kunt helpen:

 • word donateur – geld is nodig om nieuwe spullen te kopen om hygiënische redenen, of omdat ze het niet hebben gekregen en het nodig is om een pakket compleet te maken. Elke bijdrage wordt gewaardeerd, doneer eenmalig, maandelijks vanaf € 3,- of koop een pakket. Heb je een bedrijf, steun ze en declareer de donatie.
 • schenk babyspullen – de spulletjes die je kindje niet meer past of gebruikt kun je schenken. Ook kun je iets kopen, bekijk eens de lijst met schaarse spullen. Ook bedrijven die handelen in babyproducten kunnen bijvoorbeeld restpartijen schenken.
 • help als vrijwilliger – van hulp op het kantoor in Heerhugowaard, tot aan helpen bij een inzamelingspunt of gewoon zelf een inzamelingactie organiseren. Alles is mogelijk én voor het goede doel.
 • zakelijk helpen – er zijn verschillende manieren om zakelijk te helpen. Donaties, giften maar ook logistiek (opslag, transport), marketing, fondsenwerving etc.
doneer je babykleding

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

3 Comments

 • Marianne van der Marel 3 November 2019 20:47

  Goed initiatief, Josine. Ik ga kijken op de site.

 • Josine Wille 23 October 2019 22:07

  Graag gedaan, ik was zelf ook heel blij met deze tip! Had er nog nooit van gehoord en de meeste van mijn vriendinnen ook niet. Dus spread the word <3 xx

 • Marsha 23 October 2019 21:29

  Bedankt voor de tip! Die ga ik onthouden, Kenji heeft zoveel tassen met kleding die hij niet meer past haha echt zonde. Maar als je er iemand anders blij mee kan maken. <3

Leave a Reply