zo worden jouw benen klaar voor de zomer; lekker met blote benen naar buiten!

zo worden jouw benen klaar voor de zomer; lekker met blote benen naar buiten!

Zijn jouw benen klaar voor de zomer? Of vind je het spannend om met blote benen de deur uit te gaan? Ik deel mijn tips

Veel vrouwen vinden hun benen niet mooi en laten daarom maar zelden hun blote benen zien. In de zomer kun je prima je benen laten zien, met elke maat en elke kleur. Mijn tip: zorg dat je je benen goed verzorgd, dan zul je je er beter bij voelen om ze te laten zien.

Die rokjesdag is leuk, maar brengt ook een soort druk met zich mee. Je hoeft er niet tegenop te kijken, wanneer de warmere dagen er aan komen. In plaats daarvan kun je je ook voorbereiden. Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Niemand zegt dat je van je benen moet houden, maar lief voor ze zijn en ze respecteren is een mooi begin.

Jarenlang vond ik dat ik geen blote benen kon doen vanwege mijn te witte huidskleur. Tot het op een dag een warme lentedag was en ik zonder er bij na te denken ronddobberde met bloten benen. Echt niemand bemoeid zich met mijn kleur benen! Ik bedacht het me pas ‘s avonds en besloot dat dit nooit meer mijn blote-benen-avontuur in de weg moest zitten. Denk aan mijn verhaal en probeer het ook eens; lekker met blote benen.

Denk niet aan wat mensen van jouw benen zullen vinden. Er zullen altijd mensen zijn met -naar jouw idee- mooiere benen of mooiere wat-dan-ook. Jij mag er zijn en je benen ook! Wat mij helpt is de juiste verzorging. Die benen van mij zitten vol cellulitis, littekens van klein en wild zijn en dan ook nog eens ontzettend wit, putjes enzovoorts. En toch ga ik elke zomer naar buiten met blote benen. Van shorts, tot jurk, tot bikini.

SCHEREN, OF JUIST NIET it’s up to you

Scheren doe je voor jezelf. Omdat jij het mooier vind, je er fijner bij voelt of je gewoon niet wilt scheren. Er zijn geen wetten, ook geen ongeschreven regels voor, het is jouw lijf en jouw keuze. Nogmaals, je doet het dus ook niet voor je partner, of de buurvrouw die er wat van zegt. Mocht je wel gladde benen fijn vinden, dan zijn zoveel manieren om je benen te ontharen.

Je kunt scheren, maar dat kan zo’n gedoe zijn, je moet het tenslotte vaak doen. Een alternatief is waxen, epileren of harsen, of het laten laseren. Bekijk je opties bij een schoonheidssalon. Vaak zijn er nu, vlak voor de zomer, veel aanbiedingen en heb je een scheervrije zomer. Zelf hanteer ik nog altijd het ouderwetse scheermesje en scheerschuim, dat blijf ik toch het makkelijkste vinden. Een enkele keer epileer ik mijn benen, maar dat is zo ontzettend veel werk en vaak moet ik dan toch nog plekjes ‘bij’ scheren.

VOED DE HUID VAN JE BENEN

Een gezonde huid is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Tijdens de winter willen we het nog wel eens vergeten, om netjes te smeren. Het is ook minder nodig voor sommige benen. Je wordt minder blootgesteld aan de zon, geen geschuur van het zand en vaak ook minder scheren.

Zorg dat je elke keer na het douchen je insmeert met een bodylotion of creme. Het voedt je huid waardoor het een mooie, gezonde glans krijgt. Een tijd lang gebruikte ik kokosolie voor alles. Je masseert het in je hand waardoor het vloeibaar wordt en je smeert je er mee in. Het trekt heel snel in en voelt niet vettig aan. Zo’n pot staat misschien in je keuken, maar kan dus ook -zoals bij mij- in je badkamer staan! Zeker na het scheren is je benen insmeren echt een must. Je hebt tenslotte net een metaal mesje langs je benen getrokken!

Naast kokosolie zijn er talloze andere body lotions waarmee je je benen in kunt smeren. Een voedende olie, een snel intrekkende creme of juist een voedende vette creme. Je huid soepel houden is belangrijk, zo blijft je huid elastisch. Veel producten trekken niet goed in mijn huid, daardoor gebruik ik in de winter graag een body yoghurt van the Body Shop. Die trekt direct in en ruikt ook nog eens heel fijn. In het voorjaar gebruik ik graag een body lotion met een bronzing effect, waardoor mijn benen langzaam ietsje bruiner worden. Met blote-benen-weer gebruik ik een olie met beschermende factor.

VERGEET JE VOETEN NIET

Als je dan toch bezig bent, sla dan niet je voeten over. Je hoeft niet meteen aan de hele pedicure, maar als je toch je benen insmeert, smeer dan ook je voeten in. Met name je tenen, nagels en hielen zijn belangrijk om goed in te smeren. Knip je nagels netjes, zodat ze voorbereid worden voor de sandaaltjes en slippers. Natuurlijk is het wel fijn voor je teennagels om ze ’s winters wat rust te gunnen als het om nagellak gaat, maar verzorgde (dus geknipte) nagels kunnen ook niet ingroeien.

BEETJE VALSSPELEN: BRUIN ZONDER ZON

Langzaamaan zien we steeds vaker het zonnetje, het duurt niet lang meer voor we lekker met blote benen de deur uit gaan. In plaats van een gewone body lotion gebruik ik in het voorjaar een self-tanning bodylotion die ik eens in de 1-2 weken gebruik op mijn benen.

Ik breng een dun laagje aan en smeer het goed uit, met name rondom de knieholte en enkels om vlekken te voorkomen. Was erna ook goed je handen en zorg dat het niet in aanraking komt met kleding. Dus niet even snel voor het slapengaan smeren.

Let goed op wat je koopt, er zijn verschillende types voor de lichte huid en voor de donkerdere huid. Je wilt tenslotte niet oranje worden, toch?

DAAR ZIJN ZE DAN; ZOMERBENEN

Oh wacht, die hadden we al! Soms heb je een duwtje in de rug nodig en voor mij is dat de goed verzorgde benen. Echt hoor, met verzorgde benen voel ik me een stuk zekerder om met blote benen. Misschien heb je putjes, of dikke knieën, spataderen of witte benen maar dat maakt niet uit. Echt niet. Geniet van het warme weer zonder je zorgen te maken over je benen. Ze brengen je tenslotte waar je heel wilt.

draag jij deze zomer blote benen onder die rokjes en shorts?

volg je me op instagram?

thebiggerblog. body positive blogger, body neutral summer, body neutrality, body neutraa, lichaamsneutraal, niveau, bruin zonder zon, bruiningscreme, benen scheren, benen scheren niet nodig, scheer creme kruidvat, benen voorbereiden op de zomer, body positieve zomer
afbeelding; unsplash.com
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

6 Comments

 • Josine Wille 12 April 2020 17:28

  Hi Suzanne, wat heerlijk om te lezen! Ik word hier zooooo blij van. Inderdaad, yes to the melkfles! Ik gebruik dus nu de lotion Q10 van Nivea en vind ‘m erg fijn, ben verre van oranje gelukkig. Voorheen gebruikte ik die van dove ook graag, maar die ruikt heel intens.

 • Josine Wille 12 April 2020 17:27

  Je moet niks he, ik zie mijn eigen haren niet als ik sta dus een ander vast ook niet haha..! Maar de bruin zonder zon, mits een goede, is echt wel leuk om eens te proberen. Het is geen groot verschil maar wel met dat kleine beetje.

 • Suzanne 12 April 2020 08:02

  Hai Josine,

  Ik draag sinds vorig jaar korte leggings onder mijn rokken/jurken. Heerlijke blote benen en geen schurende boven benen meer!

  Mijn benen zijn niet de mooiste door spataderen en andere zichtbare adertjes/vlekken maar de meeste van de tijd maak ik mij daar niet zo druk meer om. Een bodylotion met een kleurtje zal het misschien iets verbloemen maar ik vrees altijd voor oranje en vlekken haha!

  Say yes to the melkfles for now !
  Wat een vrijheid en geen warm opgesloten gevoel meer in leggings met warm weer!

  Liefs,
  Suzanne

 • Jessica 11 April 2020 19:49

  Met die witte benen van mij moet ik wel scheren . Bruin worden ze niet, maar dat interesseert me niet zo veel.
  Misschien ook maar eens zo’n bruin zonder zon proberen!

 • Josine Wille 28 May 2017 10:43

  Echt? Wat goed dat je het gewoon gedaan hebt Anne-Marie! Was vast een bevrijding ondanks dat je het eng vond, xx Josine

 • Anne-Marie 27 May 2017 21:52

  Ik heb gisteren en vandaag voor het eerst in ik schat 20 jaar weer met blote benen in een jurkje rondgelopen. Moest ff een drempel over (lees: doodeng) maar was ook wel blij en trots.

Leave a Reply