web analytics

de tips om dun haar voller te doen lijken

Laat mensen denken dat je een vol bos met haar hebt, wapperend door de wind. Oke, zonder grappen! Mijn haar is de laatste paar jaar zoveel dunner geworden, ik ben van een flinke bos naar een matig bosje gegaan. Ik vind dat echt zo ontzettend jammer, dus nu speur ik regelmatig het web over om alle tips en trucs te lezen. Met deze trucs krijg ik dus weer een volle bos, laten we het hopen!

haar wassen

Het begint bij het begin. Was je haar niet te vaak, maximaal twee keer per week is voldoende. Er zijn speciale shampoos voor dun haar. Die vormen als het ware een dun laagje om je haar, waardoor het voller en dikker aanvoelt. Als je perse een conditioner wilt gebruiken, doe dat dan alleen in de haarpunten. Zorg dat je zowel de shampoo als de conditioner goed uitspoelt. Zeepresten kunnen je haar namelijk verzwaren en dan blijft het niet goed in model. Gebruik het liefst een shampoo zonder toevoegingen als siliconen en parabenen.

gebruik de juiste producten

Niet alleen de juiste shampoo is belangrijk, maar ook de juiste haarproducten na het wassen. Voor fijn, dun haar is het handig om een zee zout spray te gebruiken. Dit is te koop in de meeste drogisterijen en zelfs in sommige supermarkten. Na het wassen maak je je haar handdoekdroog. Kam je haar goed door zodat er geen klitten meer in zitten. Spray de zee zout spray op de wortels van je haar, daar waar je meer volume wilt. Ga met je handen door je haar om het goed te verdelen. Het zee zout maakt je haar droog en zorgt dat het dikker aanvoelt. Gebruik hier niet teveel van, want anders lijkt je haar dof en grauw. Ook gebruik ik graag haar powder, hierdoor wordt je haar stug en krijg je meer volume.

thin hairföhnen

Als je wilt dat je kapsel echt goed zit, moet je föhnen echt heel serieus nemen. Als je haar nat is of nog vochtig, dan zal je geföhnde kapsel niet goed blijven zitten. Dus als je net 20 minuten hebt staan fohnen en het is nog niet droog, dan kun je het net zo goed laten.. Wat het beste werkt is, nadat je de spray in je haar hebt gedaan het semi droog te föhnen. Hang ondersteboven en droog je haar. Zorg dat je alles droogt, ook de achterkant, de wortels en de punten. Als je denkt dat het droog is, zal het nog niet helemaal droog zijn. Nu ga je naar de spiegel en je haar in model brengen. Gebruik een difuser voor een warring effect, deze activeert krullen. Of gebruik een (ronde) borstel, wat je zelf prettig vind. Eenmaal goed droog en afgekoeld heb je de gewenste volume. Voor de plekken die extrahulp nodig hebben kun je het een beetje tegenkammen, oftewel touperen. Heel goed drogen werkt, echt!

hair stylenthin hair

Eigenlijk zou je klaar moeten zijn, al het werk zou wel genoeg zijn? Maar heb je eigenwijs haar en blijft het nog niet zoals jij het wil? Toupeer een paar plukken alleen bij de wortels en spray er haarlak op. Hou de pluk omhoog tot de haarlak droog is. Check wel even de achterkant van je haar met een spiegel, zodat er geen getoupeerde plukken zichtbaar zijn. Je kunt dit toepassen op stijl haar maar ook als je krullen wilt dragen. Het is belangrijk dat je eerst de volume creeert en dan je kapsel afmaakt.

kapsel

Je hele look valt of staat met het juiste kapsel. Ga naar de kapper en leg uit wat je wilt bereiken. Wees eerlijk in hou lang je voor de spiegel staat, dan weten zij wat ze kunnen doen. Als je een even douchen en de deur uit type bent dan zal de kapper niet een föhn-kapsel knippen. Geef aan dat je meer volume wilt, in lagen knippen, een pony of andere technieken kunnen zij toepassen. Wees niet bang voor die schaar, je koppie gaat er alleen maar op vooruit.

Mijn favoriete spray: sea salt texturising spray 

 

afbeelding: unsplash.com 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: