nepwimpers

Een makkelijke manier voor een prachtige oogopslag, nepwimpers. 5 tips voor de juiste wimpers.

nepwimpersJe ziet er nòg mooier uit met nepwimpers, mits je de juiste gebruikt. Het kan echt je ogen benadrukken zonder veel make up te dragen. Helaas kun je ook te ver gaan, dus zorg dat je de juiste koopt. Hier lees je 5 simpele tips om de juiste wimpers te kiezen en aan te brengen.

1 koop de juiste

Het klinkt makkelijk, maar er zijn ontzettend veel soorten nepwimpers te koop. Ben je in een winkel en zie je maar slechts een paar opties, ga dan ergens anders heen waar je kunt kiezen. De juiste wimpers maken je mooi, de foute wimpers maken je een… je weet wel!

2 welke passen bij jou?

Ga voor zwart! De gekleurde wimpers lijken leuk, maar de zwarte zijn het mooiste naar mijn mening. Wanneer je een rond gezicht hebt dan kun je helemaal wild doen en voor volle wimpers gaan, zeker als je een getinte huid hebt. Heb je scherpere lijnen in je gezicht en een hoekige vorm, kies dan voor meer naturel wimpers. Heb je een smal gezicht, welke vorm dan ook, kies dan voor wimpers die klein beginnen en wijd uitlopen aan het uiteinde.
Hier zie je de verschillende vormen van het gezicht.

nepwimpers

3 passen & meten

Pas de lengte van de nepwimpers aan door ze bij te knippen, evenveel aan beide kanten. Zelf begin ik aan het uiteinde, want ik heb kleine ogen. Meet de nepwimpers op door ze -zonder lijm- langs je ooglid te plaatsen en te controleren of ze niet uitsteken. Anders zullen ze omkrullen en loslaten. Zorg dat je ogen schoon zijn (gebruik geen make up reiniger op olie basis). De lijm droogt het beste op droge ogen, zonder concealer of andere vettige producten. Wil je het perse gebruiken, breng het dan ruim van te voren aan voordat je aan je wimpers begint.

4 het aanbrengen

Dit is het moment waarop vrouwen afschrikken, hoe breng je de wimpers makkelijk aan? Het klopt, het is moeilijker dan je denkt. Doe het dan ook niet overhaast en werk netjes. Doe een beetje lijm op je hand of op een spiegeltje. Met de achterkant van een make up kwastje kun je de wimperlijm aanbrengen op de rand van de wimpers. Direct vanuit de tube zorgt vaak voor teveel lijm of klontjes. Wacht een minuutje voor het aanbrengen. Pak de wimpers met een tangetje of met de hand -zorg dat er geen lijm op je vingers zit- en plaats het begin van de wimpers op de binnenkant van je ooglid, op de rand van je wimpers. Hou met de tang of je vinger het begin vast en met je andere hand plaats je de rest op je ooglid. Op dit moment zit de wimper op het oog, maar nog niet vast. Nu kun je de wimpers iets omhoog of juist omlaag duwen in z’n geheel voor de juiste stand. Je kunt heel voorzichtig de wimpers nog even aandrukken op de wimperrand met de achterkant van het klemmetje of een pincet.

nepwimpers

5 maak je look af

Zodra je wimpers erop zitten kun je na een paar minuten je make up afmaken. Vergeet niet om je look af te maken met een klein beetje mascara. Borstel heel zachtjes je eigen wimpers omhoog, waardoor de nepwimpers mengen met je eigen wimpers en zo langer blijven zitten. Vergeet je onderste wimpers niet. Wanneer je een witte wimperlijm gebruikt, raad ik je aan een vloeibare eyeliner te gebruiken langs je wimperrand. Zelf gebruik ik zwarte wimperlijm.

nepwimpers

[showad block=7]

4 Responses

 1. Livia

  Ik heb voor het eerst nepwimpers gekocht bij de drogisterij, maar weet niet hoe ik het moet aanbrengen. Zou iemand mij stapsgewijs kunnen vertellen hoe ik dat het beste kan doen?

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Rochella, ik heb deze in Hong Kong gekocht maar ze hebben ze ook bij visagie en make up winkels. xx Josine

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.