web analytics

hoe breng je mascara aan?

Alles over het aanbrengen van mascara en de tips & trucs

De meeste dames gebruiken het dagelijks, mascara. Wil je meer tips, of wil je het gaan gebruiken, lees dan hier alles over de do’s & don’ts is mascaraland. 

make up

Voor de doorgewinterde make-uppers hoef ik dit niet uit te leggen, maar we beginnen bij het begin. Als je je opmaakt moet je ervoor zorgen dat je een goede spiegel hebt. Of dat een grote spiegel is of een klein handspiegeltje, het gaat er om wat jij prettig vind. Het belangrijkste is licht, je kunt je het beste opmaken met een lamp wat naar je gezicht schijnt (dus niet van bovenaf). Daglicht is het slechtste licht omdat je je dan snel teveel opmaakt.

neem de tijd

Doe je de eerste keer mascara op, of gebruik je het maar af en toe, zorg dan dat je de tijd neemt. Heb je een niet een vaste hand, maak je dan op aan een tafel zodat je elleboog kan rusten op de tafel en je zo stabieler bent. Ben je links, dan is vaak je linkeroog het makkelijkste, hetzelfde geldt voor rechts. Begin met het makkelijkste oog.

aanbrengen

Wanneer je de roller uit de mascara haalt strijk je de punt af. Hou de roller horizontaal, gelijk aan je oog. Zet het borsteltje tegen je bovenste wimpers aan, zo dicht mogelijk tegen je ooglid. Doe dit met beleid, zachtjes en rustig zodat je niet in je oog prikt! Glij het borsteltje van beneden naar boven, van de binnenste ooghoek tot de buitenste ooghoek. Zorg dat je langs alle haartjes gaat.

Wat veel mensen doen is een zigzag-beweging waardoor de haartjes wat dieper door het borsteltje glijden. Terwijl je dit doet breng je mascara aan, maar je zorgt ook dat de wimpers netjes naast elkaar staan. Werk dit eventueel bij met de punt van je mascara. Vervolgens ga je ook langs de bovenkant van je bovenste wimpers, dit is een lastige.

Zorg dat je dit niet te hardhandig doet, zodat je wimpers omlaag gaan staan. Strijk er zachtjes langs, gebruik eventueel de punt van het borsteltje. Dan herhaal je nogmaals de eerste stap, door je wimpers van onder naar boven te borstelen. Dit is tevens je tweede laag. 

Vergeet je onderste wimpers niet. Hou de borstel horizontaal, gelijk aan je oog. Strijk met de borstel van boven naar beneden over je onderwimpers. Gebruik de punt van het borsteltje om de haartjes op de juiste plek te kammen.


mascara

Tip heb je klontjes, oftewel spinnewebben als wimpers: gebruik een wattenstaafje met vaseline erop en ga er voorzichtig mee langs de klontjes om ze weg te halen
Tip
 ben je uitgeschoten met je mascara, of hebben je wimpers afgegeven op je ooglid. Wacht tot de mascara droog is (enkele minuten) en veeg het dan weg met een schoon wattenstaafje.
Tip Mascara vlekken op je kleding kan je over het algemeen eenvoudig verwijderen met een warm sopje met wat zeep.

Krullen je wimpers niet goed, dan kun je er voor kiezen om een wimper krultang te gebruiken. Deze kun je overal kopen, bijvoorbeeld bij de Hema of Douglas. Let goed op wat je doet. Zorg ervoor dat de bijgeleverde plakkussentjes erop zitten, anders kun je je wimpers kunnen afknippen. 

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]“Je moet er handigheid in krijgen. Iedereen heeft z’n eigen tactiek, jij moet die van jou ontdekken. Het belangrijkste is dat je ogen schoon zijn, de make up van de vorige keer/dag moet geheel verwijderd zijn. Je mascara moet ook schoon zijn, zorg dat jij de enige bent die deze gebruikt om ooginfecties te voorkomen.” [/otw_shortcode_quote]

Waterproof mascara werkt echt. Wanneer je last hebt van traanogen, emotioneel bent of veel door de regen banjert dan is dit een goede oplossing. Het schijnt dat waterproof mascara ook beter is voor de mensen die snel last hebben van uitlsag, jeuk of andere nare effecten. De meeste mascaras die niet op dieren zijn getest zijn ook meestal waterproof.  

mascara uitverkocht?

Het ergste wat er kan gebeuren: de mascara die je altijd gebruikt is uit de collectie! Wat nu? Waar moet je op letten, er zijn zoveel mogelijkheden dat je er van door kunt draaien. Zorg dat je een mascara koopt die bij je past, dus waar let je op:
♥ waterproof of niet?
♥ welke kleur: zwart of bruin?
♥ wat voor wimpers heb je en welk resultaat wil je: voller, langer, gekruld etc.
Je hoeft er geen studie van te maken, het gaat er om dat je er mooier van wordt en belangrijker, dat het prettig is om aan te brengen.

[update] dit is mijn favoriete mascara

de perfecte mascara

bekijk ook eens mijn beauty tutorials op YouTube

2 Responses

 1. Kathleen_vwl

  Als je al oogschaduw ophebt veeg je met het wattenstaafje de kleur weg. Ik wacht tot de mascara droog is en neem dan een spoolie (droog mascaraborsteltje van HEMA ofzo) en krab de mascara weg zonder dat mijn schaduw kapot is.

  Reply
  • mirjam

   Hier geen last van. Goed wachten tot het droog is en dan met een wattenstaafje voorzichtig de vlekjes wegdeppen. Ik gebruik speciale Make Up wattenstaafjes, die hebben een puntje en aan de andere kant een plat rond watje. Ideaal! Ik heb altijd zwarte vlekken omdat ik van mezelf al hele lange wimpers heb (heel vervelend 😉 )

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: