SEARCH

Garnier Ambre Solaire zonnebrandcrème en aftersun [review]

Garnier Ambre Solaire zonnebrandcrème en aftersun [review]

De zonnebrandcrème en aftersun van Garnier Ambre Solaire gebruikte ik tijdens mijn trip naar Mallorca. Hoe smeren ze, hoe ruiken ze en zijn ze fijn?

We hebben al een paar heerlijke dagen gehad en dat worden het er alleen maar meer. Als het goed is. Vorig weekend ging ik naar Mallorca, ondanks dat het maar een paar dagen was nam ik toch mijn zon producten mee, want ik mocht deze producten testen van Garnier Ambre Solaire.

smeren, smeren, smeren.. spray!

Tijdens mijn vele reizen nam ik wel altijd zonnebrand cremes mee, maar echt smeren deed ik eigenlijk nooit goed. Eerst even bijbruinen en dan pas smeren om verbranden te voorkomen. Dat is natuurlijk absoluut niet goed voor je huid. Ik heb er dan ook echt spijt van dat ik niet altijd goed heb gesmeerd; wel vaak, maar niet altijd. Sinds mijn dertigste ben ik mijn huid beter gaan behandelen en daar horen natuurlijk ook de juiste zon-producten bij.

Clear Protect + | zonnebrandcrème factor 30

Ik hou niet van cremes op mijn huid en zeker niet wanneer het ontzettend heet is en ik transpireer. Toch is je insmeren noodzakelijk voor je huid en doe ik dus nu dus altijd trouw. Met deze spray kun je makkelijk overal bij en hoef je het alleen licht uit te smeren. Het ruikt lekker (voor een zonnebrand), niet te heftig en het plakt niet. Ook krijg je geen witte zweem na het zwemmen.

Als bescherming heb ik het deze trip niet kunnen testen want zo warm was het niet. Voorgaande reizen deed deze prima zijn werk, deze fles heb ik eerder gehad namelijk. Het is een fijn product, ligt fijn in de hand en smeert goed uit. Het enige nadeel is dat het niet zo’n ‘lekker’ ’s zomers geurtje heeft. Al ruikt het ook gewoon lekker hoor!

Garnier Ambre Solaire

Sensitive Expert + | zonnebrandcrème spray & creme factor 50

Met factor 50 smeer ik me nooit in, want dat is voor mijn huid niet nodig. Wel gebruik ik deze factor voor bepaalde plekken, die loop ik dan even na. Zoals bijvoorbeeld de littekens op mijn buik (galblaasoperatie) maar ook op mijn gezicht. Het fijne aan deze producten is dat de ene dus lekker vol is en fijn smeert. De andere is een spray, namelijk de city mist  en kan direct op het gezicht gebruikt worden, zelfs over je make up! Dit product is heel licht en ook transparant, het trekt redelijk snel in en ruikt ook vrij neutraal.

De lichte spray voor het gezicht vind ik ontzettend fijn, niet smeren, niet aanraken dus heel hygiënisch. Het is een licht product, trekt goed in. De kleine tube met creme smeert ook fijn uit, is wel echt een dikke structuur maar prima voor de bepaalde plekken als schouders, nek en kleine plekjes. Hiervoor geldt hetzelfde, jammer van de niet bijzondere geur.

shop de Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert + spray factor 50 hier

update 2019: de spray heb ik meerdere keren nog gekocht. Zo’n fijn product! Zit altijd in mijn strandtas! Even sprayen over het gezicht en klaar!

gezichtspray factor 50

Sensitive Expert + | aftersun

Jammergenoeg was aftersun tijdens deze trip nog niet echt aan de orde. Overigens is dit een product wat ik wel altijd al gebruikte, maar vaak in de vorm van een gel. Deze creme is vrij dik en dus heel vol, desondanks smeert het wel gewoon fijn uit. Het trekt snel in, dat is voor mij echt een must! Ik was natuurlijk niet heel erg bij gebruind dus ik kan je (nog) niet vertellen of het ook echt daadwerkelijk verkoelend werkt of de kleur langer behoudt.

Het smeert heel fijn uit, het is vol maar niet een hele dikke creme. Helaas (of gelukkig) kan ik niet zeggen of het daadwerkelijk verkoelend werkt. Ook deze creme trekt snel in, is een beetje plakkerig maar dat is zo weer weg. Voor het gezicht heb ik deze niet gebruikt, daar gebruik ik normale dag- of nacht creme voor.

Garnier Ambre Solaire aftersun

gebruiksvriendelijk

Alle vier de producten heb ik even getest, op mijn hand maar ook op mijn benen, want dat smeert gewoon prettiger. Je ziet het niet goed, maar alle vier zie je ze op mijn hand hieronder. Ze waren allen fijn aan te brengen, al heeft mijn voorkeur altijd een spray. Het smeert goed uit en liet geen witte strepen achter, ook niet na nat geworden te zijn. De geur is niet heel heftig, vrij neutraal zelfs. Al met al vind ik het fijne producten en gaan ze zeker mee tijdens mijn volgende trip.

creme op hand
zonnebrandcreme review

Als je ook zo’n hekel hebt aan cremes op je lichaam, dan heb ik een goede tip voor je. Smeer je in wanneer je nog thuis bent of op je hotelkamer. Hier zit je niet in de volle zon en met een beetje geluk heb je zelfs de airco aan. Neem de tijd om je goed in te smeren en laat het even een paar minuten intrekken voor je je aankleed. Neem altijd een flesje zonnebrand mee, of koop een klein reisflesje of potje waar je wat in kunt stoppen. Het is verstandig regelmatig bij te smeren, zeker je gezicht en decolleté zijn vaak meer in de zon dan de andere delen van je lichaam.

houdbaarheid

Tot slot wil ik je nog mededelen dat zonnebrand beperkt houdbaar is. Op de achterkant van de producten staat hoe lang het goed blijft na openen. Zeker een product als deze, wat je maar enkele weken per jaar gebruikt is belangrijk om op te maken. Het ligt in de hitte op het strand, dus naast vermindering van de werking komen er ook makkelijk veel bacteriën bij. Zorg dus dat je regelmatig de producten ververst en de dop goed schoon houd.

wat is jouw volgende zonbestemming?

Lees ook: op vakantie, dit moét in je koffer!

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

3 Comments

  • yvonne 13 May 2017 10:02

    Fijne producten dus van wat je ervan hebt kunnen testen. Goed om te weten.

  • Marije 10 May 2017 07:22

    Aaah zo’n review had ik net nodig voor de aankomende trip naar Tenerife. Thx!

Leave a Reply