Deze beauty producten zijn leeg en verdwijnen de prullenbak in

Ongeveer een half jaar geleden maakte ik een blog over de beauty producten die op waren, helemaal leeg en klaar om weg te gooien. Het leek me een ontzettend leuk item en een maand lang had ik netjes al mijn afval bewaard. De volgende maand begon ik weer trouw en zette ik het mandje in de badkamer en gooide er steeds weer wat in. Ik merkte dat ik na één maand helemaal niet genoeg had om over te schrijven. Nog maar even wachten dan..

weggooien

Even wachten werd steeds iets langer, want ondertussen was ik mijn bakje kwijt. Aangezien er toch niet veel in zat was ik opnieuw begonnen. Het resultaat? Dat bakje staat nu dus al een jaar in de badkamer en vul ik trouw met mijn afval producten. Wanneer iets er al in zit dan gooi ik de oude weg. Inmiddels past het niet meer in het bakje en begon het me (nog meer) te irriteren. Weggooien, of toch maar een blog over te schrijven?

2017

Het is ondertussen tweeduizend-fucking-zeventien dus het wordt wel eens tijd dat ik wat met dat stomme bakje ga doen toch? Dus vandaag krijgen jullie dan eindelijk te zien wat er in zat. Omdat het van een langere periode is, heb ik de producten een beetje op soort gesorteerd. Nu ik het zo op foto zie verklaar ik mezelf nog meer voor gek, dat ik dat al die tijd bewaard heb. Deze stash is dus van 2017, het eerste kwartaal om precies te zijn. Ook ben ik wel het een en ander vergeten te bewaren hoor, maar dit zijn wel de meest gangbare producten. Ook vertel ik je waarom ik gewisseld ben van product of merk.

shampoo

Ik wisselde van shampoo vorig jaar, ik besloot shampoo zonder toevoegingen te gaan gebruiken. Het begon heel chique met een ontzettend fijne shampoo en conditioner van Kevin Murphey, hier lees je mijn review terug. Helaas liet mijn budget het niet toe om het te blijven gebruiken en dus ging ik op zoek naar een goed alternatief. Tijdens het winkelen kwam ik dit merk tegen, Inecto, wat ik vroeger altijd gebruikte en heeft een heerlijke kokosgeur. Het product is tegenwoordig ook parabenen en silconenvrij, dat was het voorheen niet. Het is een goedkoper alternatief en ik ben er dan ook blij mee.

leeg

Mocht je we het budget hebben dan raad ik je de duurdere optie ook echt aan, het is echt een fijn product. Naast de kokos shampoo gebruik ik ook een zilvershampoo, om de blonde plukjes in mijn haar minder geel te maken. Deze fles is nog niet op en dus niet in de prullenbak. Misschien dat ik een aparte review hierover schrijf, wanneer de fles op is en ik het lang genoeg getest heb. Mijn huidige routine is als volgt. Ik maak mijn haar nat en doe de zilvershampoo in de punten. Dat laat ik intrekken, enkele minuten en dan was ik het eruit. Vervolgens was ik de bovenkant van mijn haar met shampoo en gebruik ik een conditioner in de punten, maar heel weinig.

haar styling

Vroeger had ik best dik haar, althans veel haar. Tegenwoordig is het een stuk dunner en slapper en moet ik er echt iets mee doen. Ik gebruik graag een texturising of sea salt spray en dat wissel ik af, want anders raakt mijn haar er aan gewend (of dat denk ik dan). Daarnaast gebruik ik ook haarlak, best veel zoals je ziet he? Mijn haar wordt er zo lekker stug van, daar hou ik wel van. Ook gebruik ik een poeder om mijn haar meer volume te geven, maar daar wordt het soms ook vettig van. Een droogshampoo heb ik ook altijd paraat, want ik wil niet dagelijks mijn haar wassen. Ook maakt het mijn haar wat stugger en geeft het meer volume.

leeg

Het is best tegenstrijdig dat ik mijn haar was met natuurlijke ingrediënten en ik vervolgens dit spul er allemaal in gooi he? Ik ben nog op zoek naar een juiste balans, daarom koop ik meerdere merken en zo kan ik van alles testen. Ik vind het zonde om weg te gooien, dus maak ik het wel eerst op, tenzij het echt niet werkt. Al deze producten waren prima, maar alleen de made 4 mess en de elnett zou ik opnieuw kopen. De andere producten vind ik prima z’n werk doen, maar een ander merk voldoet ook. Behalve natuurlijk de colorista, die is toch wel heel uniek. Ontzettend leuk, een paar dagen roze haar, maar voor die paar plukjes had ik het halve busje al nodig. Toch maar verven dan?

reiniging

Tweemaal daags zou ik mijn gezicht moeten wassen met deze foam van Origins, samen met de Philips Visapure. Dat deed ik ook netjes, totdat de tube leeg was. Toen ben ik weer even terug gegaan naar tonic, inmiddels heb ik een nieuwe tube gekregen en ben ik weer begonnen. Ik vind dit zo’n fijn merk en het liefst gebruik ik alles op mijn gezicht van Origins. Mijn ogen reinig ik met deze milk van Nivea, want ik kan niet goed tegen olie-basis producten. Bij haast of wanneer ik mijn gezicht niet was met de foam gebruik ik deze tonic van Nivea. Daarnaast heb ik nog een paar producten zoals dag- en nacht creme en een andere tonic van Origins, maar die zijn (gelukkig) nog lang niet op.

leeg

Iets wat ik vaker moet doen is het borsteltje van de VisaPure vervangen. Dat heb ik onlangs gedaan, toen ik ook de foam kreeg. Ik gebruik het borsteltje voor de normale huid, maar ben begonnen met eentje voor de gevoelige huid. Inmiddels ben ik er aan gewend, maar het is best grove wanneer je er mee begint. Ik ben er nog steeds heel blij mee, met dit apparaatje en raad het dan ook echt aan. Mijn gezicht wordt er zoveel mooier en schoner van!

vitamientjes & tandpasta

En dan de overige producten die ik heb opgemaakt. Ik gebruikte deze winter voor het eerst supplementen, of vitamines om mijn weerstand te verhogen, meer rustig te krijgen en beter te slapen. De magnesium ben ik inmiddels mee gestopt na twee potten, dit schijn je niet te lang te hoeven gebruiken. Wel gebruik ik ook nog vitamine D, maar die is nog lang niet op! Veel naar buiten en van het zonlicht genieten schijnt ook goed te werken, dus dat is het nieuwe plan. Voor mijn gebit gebruik ik het liefst Elmex, want dan heb ik tenminste echt het gevoel dat ik mijn tanden heb gepoetst. Natuurlijk gebruik ik ook tandenstokers, maar die bewaren ging me net iets te ver!

leeg

Eigenlijk varieer ik nooit in tandpasta, misschien heb jij nog een goede tip? Ik gebruik ook een mondwater, maar die flessen ben ik vergeten te bewaren. Ik gebruik die zonder alcohol toegevoegd, dat schijnt beter te zijn en gebruik ik dagelijks. Flossen doe ik zelden, ik vind dat zoiets naars, dus liever de tandenstokers! Het borsteltje van mijn elektrische tandenborstel heb ik ook onlangs weer vervangen, daar wacht ik toch steeds te lang mee. Best vies eigenlijk he? Hij is weer vervangen, maar een foto ervan leek me een beetje overbodig (en vies haha).

gezichtsverzorging

Sinds ik de 30 gepasseerd ben neem ik gezichtverzorging een stuk serieuzer. Voorheen reinigde ik altijd goed, maar die strakke huid voelde altijd zo fijn aan dus waarom er iets op smeren? Ja, ik trek mijn wenkbrauwen ook omhoog bij deze zin, maar dat dacht ik toen echt. Inmiddels kan ik niet meer zonder en heb ik al aardig wat merken versleten. Ik kan namelijk niet tegen elke creme, zeker overdag niet. ’s Nachts gebruik ik de Origins oog creme en een nachtcreme. In de Styletone box van Januari zat deze nacht creme en die vond ik heerlijk! Die maakte ik eerst op en nu smeer ik weer volop Origins.

leeg

De producten van RAU kreeg ik destijds in kleine flesjes, ideaal voor in mijn make up tas of op reis. Ik heb deze cremes volop gebruikt, de BB creme gebruik ik overigens nog elke dag. Wil je mijn review of RAU nog eens lezen, dan vind je deze hier. Momenteel gebruik ik van dit merk ook de hand creme, hiervoor lag deze creme van Kneipp in mijn handtas die heerlijk ruikt.

make up

Hier zou je toch heel wat foto’s van verwachten toch? Het lijkt soms wel of ik nooit make up producten op maak, maar dat komt omdat ik gewoon (te) veel heb en dus wissel. Eigenlijk moet ik gewoon eens iets echt op maken en weg ermee, nieuw doel! Het enige product waar ik echt maximaal 2 maanden mee doe is mascara. Deze ben ik helemaal vergeten te bewaren om te fotograferen, maar hier lees je mijn review terug over mijn lievelingsmascara. Overigens heb ik laatst een nieuwe mascara gekocht in de aanbieding, een broertje/zusje van die ik altijd gebruik en ook daar zal ik een review over schrijven wanneer ik deze lang genoeg getest heb.

welke producten gebruik jij ook?

beauty producten juli

 

2 Responses

  1. Babs

    Leuk om al die opgemaakte producten te zien! Nee, tandenstokers fotograferen die gebruikt zou inderdaad weird zijn. Ik heb hetzelfde, mijn make-up komt nauwelijks op. Ik ben ook altijd mijn haar in de weer en gevoelig voor nieuwe producten die mijn haar meer volume en dergelijke geven. Al vind ik gewoon schoon haar altijd het fijnst aanvoelen, zonder iets erin..

    Reply
  2. Bonsje Kraaij-van den Berg

    ontzettend grappig om te zien dat ik niet de enige ben met zoveel troep 😉 Mijn man zegt dat ik bizar veel rotzooi heb en van make up al helemaal… maar zijn ex doet dan ook helemaal niets aan haar uiterlijk 😉 Hij moet vast nog wennen….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.