Wat is nou de beste mascara? Met trots kan ik vermelden dat mijn nummer 1 ook hun nummer 1 bleek te zijn! Welke dat is?

Vandaag zat ik te kijken naar het tv programma Kassa, iets waar ik nu niet elke week naar kijk. Deze keer kwam er iets belangrijks voorbij -meerdere dingen maar dat terzijde- het ging over de beste mascara. De dames van het Nederlandse rugby team mochten 10 verschillende merken uitproberen, zonder dat ze wisten van welk merk elke mascara was. Elke mascara moesten ze een week lang testen zodat ze een goede mening konden vormen, want tijdens het trainen moest deze tenslotte ook goed blijven zitten.

mascara feitjes

Onderzoeksarts cosmetische dermatologie dr. Jetske Ultee vertelt wat interessante feitjes over mascara’s. Wat ze onder andere aangeeft in het programma is dat wanneer ze alle 10 de mascara’s vergelijkt, ze eigenlijk nagenoeg allemaal hetzelfde presteren als het gaat om wimperverlenging en voller maken. Maar een nog belangrijkere tip lees je hier:

“Er is een groot onderzoek gedaan onder studenten en daar bleek uit dat bijna 70% van de studenten met bedorven mascara’s loopt. Een mascara moet je echt na drie maanden weggooien want, dan zie je al dat er bacterie- en schimmelgroei in de producten ontstaat. Je kunt een mascara maar kort bewaren. Als je ontstoken ogen hebt en je gebruikt mascara, gooi hem daarna ook echt meteen in de prullenbak. Gebruik nooit een testmascara uit de winkel. Uit onderzoek is gebleken dat die bijna allemaal vol zitten met bacteriën die je niet in je mascara wil hebben. Als je een mascara gebruikt waar bacteriën of schimmels in zitten dan is de kans op ooginfecties heel erg groot en dit kan zelfs gevaarlijk zijn”.

Nu ben ik echt een mak-up fan en ook ik wist dat mascara niet eeuwig houdbaar was, maar ik schrok toch wel eventjes toen ik hoorde dat ik de mascara al na drie maanden weg moest doen. Echt waar? Als ik er over nadenk dan is mijn mascara dan ook altijd wel op, maar dan wacht ik een aanbieding af. Of nog erger, ik ben dan te lui om ’s morgens te zoeken naar die nieuwe in mijn kastje.

Wat denk jij, wat was de beste mascara?

In de top drie zat de duurste, de gemiddelde en de goedkoopste mascara. Van de 10 geteste mascara’s kwamen deze drie het beste uit de verf, volgens de dames. Ik ben benieuwd, zit jouw mascara er ook tussen? Toen ik wat minder geld te besteden had, besloot ik ook te bezuinigen op het een en ander. Eén poging was mascara, dit kostte me uiteindelijk meer want de goedkope mascara eindigde in de prullenbak en ik kocht alsnog mijn oude vertrouwde roller. Ik laat je niet langer in spanning, dit zijn de top 3 mascara’s:

3

De nummer drie is deze mascara van Lancome, een prachtig merk als je het mij vraagt. Met Kerst of met mijn verjaardag kreeg ik wel eens een roller van dit merk, oh wat chique vond ik dat. Het zijn fijne mascaras maar iets te droog naar mijn idee. Het borsteltje vind ik wel erg fijn, al is het wel even wennen.

Maybelline - The Colossal Go Extreme Leather Black Volum' Express

2

Dit is nu zo’n merk waar ik echt voorbij loop wanneer ik bij de drogist ben! Miss Sporty vind ik echt zo’n merk voor als je in de brugklas zit en je experimenteert met make up. Geen idee waarom, dat is misschien de kronkel in mijn make up koppie? De mascara blijkt erg fijn te zijn en zelfs de een-na-beste van de tien.

Maybelline - The Colossal Go Extreme Leather Black Volum' Express

1

Altijd al geweten, jaar en dag gebruik ik deze mascara al. Ik heb eigenlijk alle varianten al gebruikt ik kleur zwart, zelfs de waterproof op een blauwe (natte) maandag. Ik vind deze mascara vooral fijn omdat het niet te droog wordt, dus geen losse korreltjes einde van de dag. Het smeert goed uit en het kwastje separeert de wimpers erg fijn.

https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=https%3A%2F%2Fwww.meindm.at%2Fschoenheit%2Fshop%2FBeauty%2FAugen%2FMascaras%2FMaybelline-New-York%2FMaybelline-the-Colossal-Go-Extreme!-Volum'-Express-Mascara%2F163728%2F2_10015372.action&ei=HOIyVfvPD8viaN2ygFA&bvm=bv.91071109,d.d2s&psig=AFQjCNGSM0SlvI1wOlr21juQW-3XExz8BQ&ust=1429484350322392

de slechtste

Welke mascara het allerslechtst uit de bus kwam? Dat was de mascara van de Hema, de extreme volume. Dat gezegd, ik vind dat alle mascara’s eigenlijk niet ver uit elkaar liggen als het komt op beoordelen. Zo kreeg de slechtste mascara en voldoende, namelijk een 6,3 en de beste een 7,8. Dit ligt nog regelijk dicht bij elkaar!

Zit jouw favoriet tussen de top 3? En, ga je deze proberen? 

[update] benieuwd of dit nog steeds mijn favoriete mascara is?

de perfecte mascara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: