beauty bucket list: de dingen waar ik steeds niet aan toe kom

beauty bucket list: de dingen waar ik steeds niet aan toe kom

Een beauty bucket list met dingen die ik graag wil laten doen op het gebied van uiterlijke verzorging. Van grootse ingrepen tot simpele dingen

Er zijn een aantal dingen die ik al zo lang wil doen op beauty gebied, maar ik kom er steeds niet aan toe. Dus maak ik een beauty bucket list zodat het zwart op wit staat en ik er dan toch eens in ga verdiepen of plannen. Het zijn van die dingen die ik uitstel omdat ik er niet altijd aan denk, behalve wanneer het nodig is. Of ik heb er op dat moment geen budget voor. Uitzoeken waar het gedaan kan worden is ook een dingetje. Voorlopig gebeurt er nog niks, want alles is gesloten.

WENKBRAUWEN TATTOEREN 

Iets wat ik altijd heb geweigerd, mijn wenkbrauwen te laten tatoeëren. De laatste paar jaar ben ik om; ik heb gewoon geen zin meer om zoveel tijd te besteden aan mezelf opmaken elke dag. Dan laat je het toch? Hoor ik je zeggen. En daar ben ik dan weer te ijdel voor. Ik ben enige tijd terug voor een intake bij een salon geweest die een wachtlijst van een half jaar had. Even erna bleek ik zwanger en dan mag je niet getatoeëerd worden. Dus plan in de koelkast. Laatst deed ik een brow mapping en ondanks dat het niet te vergelijken is, merkte ik toch hoe fijn het is om ‘eigen wenkies’ te hebben. Nu nog uitzoeken wie ik het toevertrouw en welke techniek het beste bij mijn wensen past.

lees ook: ik deed een brow mapping en dit is het resultaat

HAARTJES LATEN LASEREN

Ik ben niet een fanatieke scheerder. Soms heb ik langere beenhaartjes en soms is alles goed glad geschoren. De tijd dat ik beenhaar (of andere plekken) not done vond is al lang voorbij. Er is niks mis met lichaamsbeharing. Ik voel me fijn bij scheren maar als men het niet doet is dat net zo prima. Voorheen epileerde ik eens in de zoveel tijd, er even voor zitten en wekenlang profijt van. Ook hier kom ik tegenwoordig niet meer aan toe. Laseren leek me een goed idee, oksels, benen en misschien zelfs bikinilijn. Weer een gevalletje ‘ik moet me er in verdiepen waar en hoe’ want ook hierin heb je verschillende technieken.

NAGELS LATEN DOEN IN EEN SALON

Wist je dat ik zo’n tien jaar geleden ontzettend lange, goed verzorgde nagels had. Ik lakte ze regelmatig, soms elke drie dagen. Het werkte rustgevend bij me, dat heb ik meer met creatieve dingen. Destijds vond ik het heel belangrijk, zelfs hoe mijn teennagels er bij matchte qua teint lakje. Ik ben wat losser geworden, minder ‘moeten’ en dus heb ik vaker geen nagellak op dan wel. In Nederland ben ik nog nooit in een salon geweest om mijn nagels te laten doen. Jarenlang voor werk naar China en privé naar andere Aziatische landen waar ik dat wel vaak liet doen. Als een moment van ontspanning en even iets voor mezelf. Waarom doe ik dat hier dan niet? 

GRONDIGE GEZICHTSREINIGING BIJ EEN SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Eerder vertelde ik al in mijn blog over brow mapping dat ik nog nooit in een schoonheidssalon was geweest. Terwijl ik dit wel al jaren wil! Sterker nog, ik heb ooit eens een bon gekregen voor mijn verjaardag. Steeds bewaard voor ‘het juiste moment’ en toen was deze ruimschoots verlopen. Een nieuwe poging wil ik zeker doen en dan het liefst een grondige reiniging. Ik heb inmiddels een fijne salon gevonden, nu nog de afspraak maken!

VLEKKEN LATEN VERWIJDEREN OP NEUS EN DECOLLETÉ

Sinds mijn zwangerschap heb ik enorm veel sproetjes. Dat vind ik eigenlijk wel heel leuk staan. Er zitten ook rondom mijn ogen en wenkbrauw wat sproetjes die ik minder mooi vind maar ik stoor me er niet aan. Op mijn neus zitten echt vlekjes die het hele jaar door zichtbaar zijn en waar ik me enorm aan stoor. Mijn neus lijkt daardoor -naar mijn idee- altijd veel donkerder dan de rest van mijn huid. Ik zou dat graag willen laten verwijderen; geen idee nog hoe of waar.

Iets wat ook op mijn beauty bucket list staat zijn de vlekjes op mijn decolleté, of eigenlijk tussen mijn borsten in. Dit heb ik sinds ik eens vreselijk verbrand ben door de zon op die plek. We gingen een stukje wandelen en ruilde mijn bikini in voor een jurkje met een lange v-hals. Deze viel lager dan mijn bikini en daar had ik niet goed genoeg gesmeerd en dus verbrandde ik precies daar. De vlekjes daar storen me en wil ik graag laten behandelen in een kliniek.

KAPPER; KNIPPEN EN VERVEN

Dat dit zelfs op mijn bucket list staat! Dat is toch erg hè. Doorgaans ga ik maar 1-2 keer per jaar naar de kapper. Ik heb lang haar waar wel wat model in zit maar niet heel opvallend. Plus, ik draag graag krullen en dan maakt dat model minder uit. Het verven is ook iets wat ik passend bij mijn eigen kleur kies dus echt uitgroei is niet duidelijk zichtbaar. Dat gezegd, wanneer ik bij de kapper ben geweest zie ik ondanks de natuurlijke kleuring wel altijd een giga verschil.

In februari had ik een afspraak maar op het laatste moment kon ik niet, een bruiloft. En dus annuleerde ik de afspraak, COVID-19 kwam voorbij en eindigde ik met het zelf knippen en verven in de badkamer. Niet mislukt maar lang niet zo mooi als bij de kapper. In Oktober had ik dan eindelijk een afspraak gemaakt bij een fijne kapper die alleen in de salon staat. Zo weinig mogelijk risico’s op deze manier met mondkapje op.

Heb je tips of ken je goede mensen rondom Haarlem / Bollenstreek / Hoofddorp, tip me gerust!

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply