Anna Scholz by Ulla Popken collectie

Anna Scholz by Ulla Popken collectie

Anna Scholz ontwerpt een stijlvolle collectie voor Ulla Popken, die je kunt down dressen voor een casual look

De Duitse ontwerpster Anna Scholz heeft een eigen plus size kledingmerk en ging een samenwerking aan met het eveneens Duitse Ulla Popken. Het merk brengt mode van maat 42 tot en met maat 60 en heeft verschillende sub labels en collecties. Met deze samenwerking is een feestelijke, klassieke en goed combineerbare collectie tot stand gekomen. Het idee achter de collectie is dat je het zowel gekleed kunt dragen, als kunt down dressen door het sportiever te combineren.

Vorige week werd ik uitgenodigd om naar Hamburg te komen, waar de nieuwe collectie van Anna Scholz by Ulla Popken werd gepresenteerd. Dat was zo’n ontzettend leuke ervaring en tegelijkertijd ook wel erg spannend, zo als enige Nederlandse tussen alle Duitse influencers. De presentatie werd gecombineerd met de finale van de Curvy Model by Ulla Popken. De finalisten, waaronder twee Nederlandse meiden, liepen daar de show. De drie-koppige jury moest uiteindelijk bepalen wie de winnaars zouden zijn.

lees ook: Ulla Popken zoekt Curvy Model! 

Ja, je leest het goed, winnaars, want er werd zowel een dame als een heer gekozen tot winnaar! Beide winnen ze een prachtige auto én een modellen contract. Je hebt alles kunnen volgen op mijn instagram stories of facebook, vol je me daar al? Ik heb de shows live laten zien, de modellen en ook de collecties van Ulla Popken. De grand finale droegen ze allen items uit de nieuwe collectie van Anna Scholz by Ulla Popken. Ontzettend leuk om te zien op verschillende vrouwen, maten, lengtes en types. Onderaan deze post lees je meer over deze finale. 


anna scholzAnna Scholz by Ulla Popken

Anna Scholz by Ulla Popken

Josine Wille aka theBiggerBlog [instagram] | jurk Anna Scholz by Ulla Popken

Hier draag ik de jurk in maat 46/48 en deze valt goed op maat. Nu heb ik natuurlijk een groeiende baby bump, maar alsnog viel de jurk erg mooi! Met mijn 1.70 m is de jurk goed op lengte, al zal langere dames deze jurk ook goed staan. Het lint in de taille zit wat aan de lage kant, maar is makkelijk verstelbaar. Daarom ben ik ook altijd zo dol op wikkeljurken! Je kunt het altijd iets aanpassen zoals je het zelf graag wilt. Het kraagje bovenaan de jurk maakt het iets zakelijker. Tegen inkijk draag ik er een zwart hemdje onder. De laarzen zijn oudjes en kocht ik bij New Look.

Anna Scholz by Ulla Popken & de Duitse influencers

Tijdens het event ontmoette ik verschillende Duitse bloggers en influencers. Enkele kende ik al, maar de meeste had ik nooit in het echt gezien. Na jaren elkaar volgen, online spreken is het zo leuk om in het echt te ontmoeten! Wat een positieve energie, zulke leuke meiden! Natuurlijk kan ik de foto’s van de webshop laten zien, maar wat is er nu leuker dan het op collega influencers te zien? We kregen (bijna) allemaal een andere outfit om te fotograferen. Ik laat je enkele voorbeelden zien.

Anna Scholz by Ulla Popken collectie

Charlotte Kuhrt aka beautynotsize [instagram] | fluwelen jurk Anna Scholz by Ulla Popken


Anna Scholz by Ulla Popken collectie

Silvana Denker [instagram] | top Anna Scholz by Ulla Popken | pantalon  Anna Scholz by Ulla Popken


Anna Scholz by Ulla Popken collectie

Serena aka Modecocktail [instagram] | jasje Anna Scholz by Ulla Popken | rok Anna Scholz by Ulla Popken


Anna Scholz by Ulla Popken collectie

Fenna aka fennalein [instagram] | jurk Anna Scholz by Ulla Popken

Dit is niet de hele collectie, die vind je online en in de catalogus die je inmiddels al binnen hebt.

de finale van Curvy Model by Ulla Popken

Het was een gezellige Duitse avond waarvan ik grotendeels alles mee heb gekregen. Mijn Duits is redelijk, ik kan me verstaanbaar maken, maar alles begrijpen ging tot op zekere hoogte. De avond werd gepresenteerd door een Duitse actrice, met een leuk en spontaan overkomen. Ook waren er optredens van Duitse artiesten die ik nog nooit had gezien, toch was het heel gezellig. Ik zat front row samen met andere Duitse bloggers en influencers.

Mijn eerste indruk van de modellen was blij verrast. Ze liepen allemaal erg professioneel, mooi, galant en zelfverzekerd. Je zag dat ze plezier hadden in wat ze deden en toch nog een glimp van zenuwen lieten zien zodra familieleden ze toejuichen van uit het publiek. De collecties van Ulla Popken die werden getoond waren heel divers, van sportief tot aan klassiek. Ook de mannen zagen er goed uit in de herenlijn van Ulla Popken, genaamd JP.

Aan het einde van de avond kwam dan eindelijk het verlossende woord. Wie zou de Curvy Model by Ulla Popken worden? Ik had absoluut mijn voorkeur(en). Allereerste was ik voor de twee Nederlandse finalisten, zonder mening, ik had het gewoon zo gaaf gevonden als ze zouden winnen! Maar dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk! Uiteindelijk was de dame die gewonnen had ook mijn keuze. De mannen die meeliepen waren ook heel divers, wat ik erg leuk vond want die diversiteit vind ik erg belangrijk. Deze man heeft uiteindelijk gewonnen.


Anna Scholz by Ulla Popken collectie


Ik heb bij de twee deelnemende winkels in Nederland in de jury gezeten en er zijn zo ontzettend veel mooie vrouwen (en mannen) voorbij gekomen! Daar zat flink wat diversiteit tussen en dan bedoel ik niet alleen huidskleur. Maar ook type figuur, leeftijd en lengte. Dit miste ik wel een beetje bij de eind finalisten. Toch snap ik dat het lastig is om een finalist te kiezen. De mensen die meededen aan de eind show waren gekozen uit maar liefst 1500 mensen!

Nu wordt het uitkijken naar de nieuwe catalogus en lookbooks met deze twee mooie mensen daarin

banner

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

  • Tamara Herklots 1 November 2018 13:14

    Lieve Josine, de groene overslagjurk staat je super. Ik heb de wikkeljurk van Anna Scholz met de rode klaprozen gekocht. Het zijn fijne wikkeljurken.
    Ik overweeg om ook de groene jurk te kopen.
    Anna Scholz is een geweldig merk, ik draag het al jaren maar ik ben ook fan van Marina Rinaldi.
    Ik hoop dat je zwangerschap voorspoedig gaat en veel succes met alles.

Leave a Reply