web analytics

Ook Franse vrouwen worden dik

Zo fijn om dit artikel te lezen “Ook Franse vrouwen worden dik”. Eindelijk iemand die realistisch is over dit onderwerp. Lees het hier.

Alle do’s and don’ts in fashion zijn overboord gegooid tijdens de plus size catwalk in Parijs. De Parijse dames met een maatje meer zijn het zat dat er allerlei vooroodelen zijn op de plus size dames. Wat mag je wel of niet dragen zonder vreemd aangekeken te worden.. belachelijk!

“Er werd ons altijd gezegd dat ronde vrouwen niet mooi en sexy kunnen zijn en dat je moet shoppen in ouderwetse winkels,” zegt Blanche Kazi, het brein achter de plus size Pulp Fashion Week in 2013.  Ze zegt dat het idee dat alleen minuscule maten in tijdschriften beauty kunnen laten zien is een vorm van “dictatorschap”.

De laatste jaren zijn plus size merken steeds groter aan het worden. Zeker het laatste jaar, waar we ook plus size modellen hebben gezien op de catwalk in New York, Londen en Parijs. De ontwerpers zijn er zich steeds meer van bewust dat de extreem dunne modellen niet de norm zijn.

Afgelopen September is de winkel Women Curves geopend in Parijs. Een van de weinige grote maten winkels in Parijs. Het is erg lastig shoppen in deze modieuze stad, laat staan in de rest van Frankrijk. Online shoppen mag dan wel een trend zijn, maar winkelen is nog altijd erg leuk om te doen maar dan wel in je eigen maat. De artistic director Lalaa Misaki van Pulp Fashion Week gaf het op en startte haar eigen kledinglijn, maar vind dat het nog steeds niet geaccepteerd wordt in Frankrijk.

“De media ziet er op tegen om aandacht te geven aan dit onderwerp, omdat ze bang zijn dat rondere dames worden gezien als vrouwen met obesitas. Daar zit al het misverstand: een vrouw met maat 48 kan heel gezond zijn. “

Gelukkig zijn de plus size merken en winkels nog steeds in bloei. Heb je zin om te shoppen in Parijs? Bekijk hier de winkels waar je terecht kunt.

Bron: fashionunited.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: