web analytics

oh oh Oprah

Heel het internet brak los, oh oh Oprah! Waarom precies? Alleen voor dames met echt een platte buik. Oh my..

Het bekende O magazine van Oprah publiceerde wat kledingtips, maar èèn specifieke tips sprong er toch wel uit:

“alleen als je echt een platte buik hebt kun je een crop top dragen”

photo: instagram.com by tamaranitai

Oké, wat is een crop top? Dit is een korte top waarbij je buik te zien is. Natuurlijk kun je dit ook op andere manieren dragen, maar waar het hier specifiek om gaat is dus de blote buik. Not done voor dikkerds, aldus O magazine.

wat is het probleem?

In eerste instantie snapte ik het probleem niet echt. Ik ben zelf geen voorstander voor de crop top, maar zal nooit iemand adviseren oftewel verbieden om dit te dragen. Ik heb zelf geen behoefte om mijn blote buik te tonen, ik voel me daar helemaal niet prettig bij. Het heeft eigenlijk niks met mijn figuur te maken, eerder een ingebakken standaard. Maar de plus size bloggers, met name in Amerika, zijn woest! Hoe kan Oprah zo’n fashion tip (laten) plaatsen? Veel plus size bloggers dragen graag een crop top, op (vaak) een mooie manier. Niets mis mee dus, is de strekking.

invloed van Oprah

Nu begin je vast te lachen serieus? invloed van Oprah? Ja, invloed van Oprah. Ik kan me nog goed herinneren dat de Oprah show elke middag werd uitgezonden, net na schooltijd. Met regelmaat keek ik dit. Naast trauma’s over verkrachtingen en kindermisbruik, kreeg ik ook snel de mode flaters mee en dan met name gericht op de volle vrouw. Oprah zelf verkondigde met regelmaat dat ze pas echt slank was als ze simpelweg een wit t-shirt in d’r spijkerbroek kon dragen. Of dat horizontale strepen echt niet konden, zeker niet bij een maatje meer. Langzaamaan begin ik de streepjes weer te waarderen. Gek eigenlijk, hoe je als tiener beïnvloed kan worden door een Amerikaanse dame waarvan haar shows waarschijnlijk al meer dan twee jaar geleden waren opgenomen voor ze eens op de Nederlandse buis kwamen. Ik begrijp de woeste Amerikaanse bloggers wel! Het is toch een vorm van body shaming op deze manier, iedereen moet lekker dragen waar hij of zij zich goed in voelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: