web analytics

Mijn werk & maat 36

Een echt modemeisje ben ik, maar dan anders. Elke dag gaat het bij mij om mijn werk & maat 36. Daarnaast alles vanaf maat 42. Hoe zit dat nou?

Benieuwd naar wat ik doe in het dagelijks leven, naast mijn baan als blogger? Ik vertel je er meer over.

product manager 

Bij verschillende bedrijven heb ik gewerkt als product developer, inkoper of product manager. Overal heeft het beestje een andere naam. Maar wat houdt dat in? En waarom ben je dan zoveel bezig met mode? Elk merk dat in de winkel hangt is ontwikkeld, van een lapje stof met tekening tot aan het eind product. Daar zitten nog heel veel stappen tussen, daar ben ik voor. Het meten van de kleding, het doorpassen om de juiste pasvorm te krijgen, stoffen en kleuren beoordelen of prijzen onderhandelen. Het is een baan waarvan weinig mensen eigenlijk het bestaan af weten.

free lance 

Na jarenlang in vaste dienst te zijn geweest ben ik nu een free lance Product Manager. Dat houdt in dat ik bij verschillende modemerken werk met hun collecties. Het varieert per merk, per afdeling wat mijn werkzaamheden zijn. Om een kijkje te nemen in de keuken van een kledingmerk is altijd erg leuk, overal werken ze anders maar het einddoel is overal hetzelfde: een super collectie in de winkels dat goed verkoopt. Het leuke aan mijn baan is dat ik alle mode minstens een jaar vooruit zie, het nadeel is dat je er dan ook snel klaar mee bent als het eenmaal in de winkels hangt.

maatje 36

De meeste merken maken hun eerste monsters in maat 36 of 38. Pas later in het proces worden de grotere maten getest. Het is dus aan een ontwerper om in te zien hoe het ontwerp er in een grotere maat uitziet. Zo heb ik dus elke dag kleine maten kleding in mijn handen. Mijn eigen kleding, vele maten groter, valt me niet eens meer op. Het gaat me om het product, hoe het gemaakt is en nog belangrijker, hoe het zit en het me doet voelen. Dat maatje is alleen een nummer!

blogger

Dagelijks zie ik de slanke dames de kleding doorpassen. Al trek je ze een Komo zak aan, dan zijn ze nog prachtig. Datzelfde geldt helaas niet voor de meeste mensen, normale mensen zoals jij en ik. Maar wat trekken wij dan aan? Je leest het hier op theBiggerBlog.com. Er is te weinig aandacht voor de volle meid, die er jong en trendy uit wilt zien. Die ook graag ‘gewoon’ naar de winkel gaat en iets leuks kan kopen. Tegenwoordig kan dat ook, de reden voor het schrijven van dit blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: