web analytics

wereldmeisjesdag 2015

Doe zondag mee op wereldmeisjesdag 2015 en sta stil bij de meisjes die gedwongen moeten trouwen op jonge leeftijd. Ook jij kunt meedoen.

Op wereldmeisjesdag denken we aan alle minderjarige meisjes die gedwongen worden om op zeer jonge leeftijd te trouwen. Ongeacht je leeftijd, huidskleur of geloofsovertuiging, wij vrouwen moeten elkaar steunen en ook zeker onze dochters. Plan Nederland organiseert verschillende acties, ook jij kunt hier aan mee doen. Deze internationale dag is door de VN in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de ongelijke positie van meisjes wereldwijd. Deze zondag, 11 oktober is het zover. De grootste actie opgezet door PlanNederland:

11 oktober, 13.00: kom met je (geleende) bruidsjurk naar Plan!

Het kantoor van PlanNederland zit gevestigd op de Stadhouderskade 60 te Amsterdam. Zorg dat je er om 13 uur bent in je (geleende) bruidsjurk om een levend standbeeld te creëren het duurt ongeveer een half uur. Aanmelden kan via myrthe.flierman@plannederland.nl

jaarlijks worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn

Wat organiseert Plan Nederland rondom Wereldmeisjesdag 2015

♥ Filmfestival rond kindhuwelijken in De Hallen (Amsterdam) in samenwerking met Movies that Matter 
Op zondag 11 oktober (Wereldmeisjesdag) sluit het filmprogramma af met om 19.00 uur een vertoning van de speelfilm Difret, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na afloop is er een gesprek met Monique van ’t Hek, directeur van Plan Nederland en Chief Kalasa Lukangaba uit Zambia. Hij strijdt in Zambia voor kinderrechten en het beëindigen van kindhuwelijken. De avond wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek, ambassadeur van Plan Nederland. Bekijk hier het gehele filmprogramma en bestel je kaarten online! Sta stil bij kindhuwelijken: trouwen is voor boven de 18!

♥ Zondag 4 oktober: 1 tegen 100
Op zondag 4 oktober staat het programma Eén tegen 100 in het teken van Plan Nederland en Wereldmeisjesdag. Kijk om 21.20 uur naar NPO 1.

♥ Woensdag 7 oktober: Symposium tegen kindhuwelijken
Plan Nederland neemt deel aan een symposium tegen kindhuwelijken dat woensdag 7 oktober wordt gehouden in Den Haag, in aanwezigheid van minister Ploumen en prinses Mabel van Oranje. Een delegatie van Plan Nederland zal uitkomsten presenteren van het programma ‘Nee, ik wil’ dat Plan Nederland samen met CHOICE for Youth and Sexualityuitvoert in Zuidelijk Afrika.

♥ Dinsdag 13 oktober: aanbieding rapport aan Tweede Kamer
Het Because I am a Girl-rapport ‘The Unfinished Business of Girls Rights’ wordt aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: