web analytics

Variëren moet je leren, roep ik altijd. Ook als het gaat om een heuse tuinbroek

Het woord tuinbroek klinkt niet heel erg sexy hè, maar het gaat er om hoe je het combineert. De mannen schijnen dit het meest onaantrekkelijke kledingstuk te vinden, echt waar? Dat vind ik dus niet, dus ging ik out of my comfort zone en ging voor deze look in tuinbroek.


tuinbroek tuinbroektuinbroek


Afgelopen weekend ging ik op bezoek bij de size diversity shop Oopz, een winkel in Lochem (oosten van het land). De eigenaresse Gerrianne is een vrouw naar mijn hart en snapt het helemaal want in haar winkel koop je namelijk (bijna) alle maten, namelijk 38 tot en met 54. Samen met Edith van StyleHasNoSize gingen we op bezoek en besloten we al het leuke in de winkel te passen. Toen we aankwamen droeg Gerrianne deze tuinbroek, helemaal op haar manier: baggy en met stoere gympen.


tuinbroektuinbroek


We vonden het haar zo gaaf staan dat we het zelf ook wilden passen. Edith koos ook voor baggy maar ik wilde toch meer een fitted broekje proberen want Josine & baggy gaan niet samen, toch dat meisje he? Zij stylde haar set met een lace top en glitter schoentjes, om het geheel vrouwelijker te maken. Ik draag de tuinbroek strakker en heb er open schoentjes onder, casual maar met een hakje. De top eronder is stoer, met brede bandjes maar het kant maakt het vrouwelijker. De ketting draag ik als een key chain, grappig he? De conclusie van drie modegekken bij één.


tuinbroek


De broek op de foto is een maat 48 maar ik heb uiteindelijk een maat kleiner gekocht. Gezien mijn brede heupen en smallere taille en bovenlijf wilde ik geen baggy broekje maar meer een fitted broekje. De broek zit echt heerlijk, de stof is van een zachte twill (denim look) gemaakt en heeft veel stretch. De achterkant sluit heel goed aan en de banden gaan tot aan de tailleband. Het geeft het effect alsof je een skinny jeans aan hebt met een extra bovenstuk. Op deze manier draag ik wel een tuinbroek!

top Zizzi
tuinbroek Zizzi c/o Oopz shop hier
sandalen Van Haren
ketting DIDI girls

7 Responses

 1. Tom

  Hoi,

  ik ben een man, en vind een tuinbroek zeker geen onaantrekkelijk kledingstuk. Sterker: ik draag sinds anderhalf jaar als man zelf vrijwel dagelijks openlijk een tuinbroek. Dat was in het begin best even wennen, omdat je zeker als man in een tuinbroek enorm opvalt, maar ik krijg tot mijn verrassing regelmatig complimenten: stoer, cool. Dus ik zou zeggen: gewoon doen!

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hey Tom, bedankt voor je reactie. Wat leuk dat jij ze ook draagt, zie je inderdaad niet vaak!

   Reply
 2. Vanessa

  Ik heb nog nooit een tuinbroek gedragen, maar jou staat ze wel heel leuk. Ik heb trouwens ook een smalle taille en brede heupen, niet altijd makkelijk om kleding te vinden hè? Vooral jeansbroeken vind ik lastig. Ik moet altijd een broeksriem dragen omdat de jeans rond mijn taille veel te los zit in vergelijking met mijn heupen. Verder wil ik je graag laten weten dat ik gisteren naar de MS Mode ben gegaan en mooie zomerkleding heb gekocht. Je hebt me echt geïnspireerd en laten zien dat ook vrouwen met een maatje meer er mooi kunnen uitzien. Ik heb sinds lang weer zomerkleedjes gekocht, waaronder een maxi jurk, wat ik eerder nooit zou gedurfd hebben. Je hebt me echt geïnspireerd. Liefs!

  Reply
 3. Dorothee

  Wat een gave broek. Ook ik heb de broek afgelopen week wij oopz gekocht. Zit heerlijk! Ben er erg blij mee

  Reply
 4. Kim

  Dit vind ik echt zo mooi! Vind het zelf ook altijd lastig om een te vinden die goed past. Meer omdat ik juist heel petite en klein ben. Hallo 12 jarige ;).

  Reply
 5. Marjolein

  Ohh, ik vind ‘m eigenlijk wel heel leuk! Zeker als je ‘m combineert met juist hele vrouwelijke items, zoals hakken.

  Reply
 6. Bonnie

  heel gaaf! ik wil er ook zo graag eentje (appeltje) maar ik ben nog nergens de juiste kleur tegengekomen 🙁 Het blijft lastig als je wat flinker bent en ook nog eens heel lang.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: