web analytics

In style van de jaren 1970, terug naar de wijde pijpen

De wijde pijpen, oftewel bell bottom jeans waren helemaal hot in de jaren ’70. Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest en zullen nog wel even blijven. Ik droeg een minder wijde versie, wat je dus een bootcut noemt. Ik ben dol op de mode uit de jaren ’70 en wilde daarom graag een outfit met deze trend laten zien. Ondanks ik meer van de jurkjes en rokjes ben, deze keer een jeans.

jeans

Eerder droeg ik nooit graag jeans eigenlijk, maar nu er zoveel meer aanbod is merk ik dat het graag draag. Deze zit ontzettend lekker, want het is een katoen stretch materiaal. De jeans is wat dikker, wat stugger dus je ziet er niet elk bobbeltje doorheen, dat vind ik altijd erg belangrijk. De pasvorm vind ik erg fijn, de broek zit hoog maar niet te hoog, waardoor ik prima kan bukken en toch sluit het goed aan in de taille. De broek zit aangesloten tot de knie en loopt dan wat wijder uit. Ik draag deze jeans met een paar flinke hakken eronder, dat hoort wel bij de look. Ik koos voor plateauzolen, die vind ik heerlijk lopen.


terug naar de wijde pijpen

blouse

Deze romantische witte blouse past helemaal bij de 1970’s look. Ik ben zelf nooit zo landelijk ingesteld maar dit vond ik gewoon helemaal kloppen. Doordat de blouse wat wijder valt op de buik tekent het niet, daar heb ik soms wel last van met jeans. De elastieken band aan de onderkant vind ik normaal niet zo leuk, maar nu heb ik het zo gebloesd, zodat je het eigenlijk niet ziet. De blouse is gemaakt van katoen en is dus perfect voor het warme weer. Wel draag ik er een hemdje onder, anders schijnt het teveel door.


terug naar de wijde pijpen

accessoires

Om de look helemaal af te maken, draag ik een (nep) suede tas erbij met franjes. Elke keer denk ik dat dit soort accessoires wel weer geweest zijn en dan zie je ze weer terug, het is eigenlijk altijd goed in het voorjaar. Als goede beschermer tegen de zon draag ik een hoed. Ik heb wel een lichte verslaving aan hoeden, al sinds kinds af aan hoor! De bloem heb ik er zelf op gedaan en heb ik vast gezet aan de band met een klemmetje, het is eigenlijk een haarspeld. Natuurlijk kun je deze broek ook prima combineren met stoerdere accessoires voor een meer casual look.


terug naar de wijde pijpen

terug naar de wijde pijpen

 

 

blouse, tas & jeans c/o MS Mode
hoed H&M
open schoenen Primark
bloem Hema

2 Responses

 1. Tom

  Hi, Hello!
  I hope it is ok to write here and ask for your assistance.
  I’m coming for a visit to Amsterdam and wondering if you can recommend not expensive clothing place for 54 (26 UK) size…
  Any help will be appreciated.
  Have a lovely day!!!

  Reply
  • admin

   No problem! Let me check and I’ll email you!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: