web analytics

Regels voor grote maten mode

mode maten regelsSerieus? Zijn er regels voor grote maten mode? Wie zegt dat je niet alles kunt dragen wat je leuk vind? Welke maat je ook hebt, draag dat waar je je lekker in voelt. Dat is de allerbelangrijkste regel!

Laten we wat van de basis regels doorlopen en kijken of het nou echt niet kan. We weten allemaal het antwoord al, maar laten het eens goed bekijken om het zeker te weten.

strepen

Als je dik bent moet je geen strepen dragen. Deze prehistorische regel slaat nergens op, ik weet nog dat ik dit hoorde bij Oprah als klein (dik) meisje. Moet je nagaan hoe tv je al op jonge leeftijd kan beïnvloeden. Uiteraard kunnen strepen soms accentueren dus je moet wel opletten wat je draagt, maar onmogelijk is het niet.

Fashion rules for plus size girls

korte rokjes

Oke, toen ik jonger was vond ik dat alle vrouwen boven de 30 geen korte rokjes meer mochten dragen, welke maat dan ook. Misschien lag het meer aan de styling in de jaren ’90 dan aan mij, maar intussen is de mode veranderd en ik dus ook. Nu draag ik nog steeds de korte rokjes, maar wat wel heel belangrijk is hoe je die draagt.

Fashion rules for plus size girls

shorts 

Een gevreesd kledingstuk bij de meeste dames met een maatje meer: de short. Ik begrijp het wel, maar je kunt dit echt aan. Het ligt er aan hoe je het draagt. Zorg dat je er short, oftwel korte broek koopt die bij jouw lichaam past. Met de juiste short, lengte en stof kun jij er geweldig uitzien in dit broekje. In de winter met een dikke panty eronder, maar ook in de zomer met blote benen. De enige regel die ik zou toepassen is, bekijk de lengte goed wanneer je dit ‘s zomers draagt.

fashion rules for plus size

printjes 

Vaak zijn de prints in grote maten kleding erg oudbollig, je wordt dan letterlijk een bloemetjesgordijn. Waarom is dat toch? Gelukkig vind ik steeds vaker een leuke print, trendy en kleurrijk. Zeker in de zomer kun je prima een drukke print aan, ook als vollere vrouw. Op deze foto draag ik een jurk van een paar jaar geleden, sorry dames!

Fashion rules for plus size girls

aangesloten kleding

Weg met die tent met stokken! Je kunt prima een skinny jeans dragen of een body con dress. Mits je de juiste shape en maat koopt. Ergens inproppen, daar wordt niemand mooier van, maar als je de juiste pasvorm hebt kun je alles dragen.

Fashion rules for plus size girls

felle kleuren

Dit verbaasd me echt, plus size dames durven geen felle kleuren te dragen blijkbaar. Echt? Natuurlijk kan dit. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je meer opvalt in een fellere kleur, als de kleur je flattered maakt het je nog mooier. Het enige waar je wel op moet letten, is in welke stof het gemaakt is. Ik weet niet waarom, maar veel merken vinden comfort nog steeds belangrijker dan looks. Helaas gebruiken ze vaak stoffen die erg kunnen tekenen, let daar op.

Fashion rules for plus size girls

 

 

Niet elke kleur staat iedereen. Net als dat elk kledingstuk niet iedereen even goed past of staat. Je moet je kleden naar je figuur, niet naar je maat!

 

images: thebiggerblog.com | photography: josine & raz 

6 Responses

 1. Celeste

  De laatste zin omschrijft het perfect: je moet je kleden naar je figuur, niet naar je maat. Ook slanke mensen staat echt niet alles. Onwijs knap geschreven dit!

  Reply
  • admin

   Bedankt Celeste! Nu hopen dat meer mensen hierdoor geïnspireerd worden ♥ theBiggerBlog – Josine

   Reply
 2. Inge

  You’re amazing, period! Ik heb zelf ook een maatje meer en draag ook gewoon wat ik wil dragen zolang het maar bij mijn figuur past. Wat je ook doet of zegt, je krijgt altijd kritiek azijnpissers zijn overal.

  Reply
  • admin

   Hi Inge, wat lief! Dank je. Fijn om te horen dat je lekker doet wat je zelf leuk vind. Alleen dan voel én ben je prachtig, van binnen en buiten ♥ theBiggerBlog – Josine

   Reply
 3. Rowan - Rebellious yet Romantic

  Helemaal eens dat je gewoon alles kunt dragen, maar wel moet kijken naar hoe je dat dan doet. Ik vind al je outfits supernetjes gekleed, bewijst echt dat alle zogenaamde ‘no go’s’ juist heel mooi kunnen staan! Vooral de look met de shorts vind ik prachtig, echt heel goed gestyled! 🙂 Liefs, Rowan

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: