web analytics

8 manieren tegen Kerst calorietjes

8 manieren tegen Kerst calorietjes: tips hoe je de Kerstdagen overleefd. Hoe geniet je zonder veel aan te komen?

Tijdens de Kerstdagen is het koud buiten en gezellig binnen. Je spreekt af met vrienden en familie, gaat leuke dingen doen die vaak gepaard gaan met lekker eten en drinken. De kerstmarkten af, met glühwein, warme chocolademelk en warme snacks. Zoveel verleidingen, die caloriebommen zijn. Maar hoe weersta je de verleiding, of hoe geniet je van alles en toch niet aan te komen?

♥ kauwen 

Iets waar we altijd aan moeten denken en zeker niet alleen tijdens deze dagen. Het klinkt vreemd, maar goed kauwen is het antwoord. Zeker tijdens een gezellig etentje, waar je focus toch al niet op je bord is maar op de gezelligheid. Kauw je eten goed, neem de tijd. Pak kleinere hapjes, dit zorgt voor een optimale spijsvertering en behoed je van een opgeblazen gevoel. Wacht 30 secondes tussen elke hap voor het beste resultaat.

♥ ontbijt

Sla nooit een ontbijtje over! Je start een motor ook niet zonder brandstof. Kies voor een gezond, verantwoord ontbijtje als je niets gepland hebt. Ga je toch voor een uitgebreid ontbijt, kies dan voor vers fruit, groene thee, meergranen pannenkoeken met stroop, gekookt eitje en plakje spek. Vermeid de gesuikerde opties zoals muffins,s cones, cupcakes of croissants.

christmas ♥ lunch

Als je uit gaat lunchen kan het lastig zijn om alles te weerstaan.. Bekijk vooraf het menu online zodat je weet waar je aan toe bent. Ga je lekker eten met vrienden of familie vraag dan gewoo wat ze van plan zijn om te maken, stel desnoods voor om zelf ook iets maken. Je helpt hen en je kunt je eigen gerecht samenstellen. Zorg dat je goed hebt ontbteten zodat je niet met een rammelende maag binnenkomt, dan weet je zeker dat je verkeerde keuzes maakt.

♥ diner 

De vele gangen staan op je te wachten. Kook je zelf? Dan kun je heerlijk koken zonder onnodig veel calorieën toe te voegen. Ga je uiteten? Check dan vooraf het menu, dan weet je wat er te wachten staat. Ben je uitgenodigd bij vrienden of familie? Stel hetzelfde voor als bij een lunch, vraag of je zelf een gang kunt make. Zorg voor een goede basis, dus eet je ontbijt en lunch. De kerstdagen draaien vaak om lekker eten en drinken, dat hoeft geen probleem te zijn als je maar oplet.

♥ drankjes christmas

Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat alcoholische drankjes boordevol calorieën zit. Drink je graag wijn? Neem dan voor elk glas wijn, een glas water. Zou hou je je water op peil en drink je niet onnodig veel alcohol als je dorst hebt. Drink je liever sterke drank of cocktails, hanteer dan dezelfde water regel. Soft drinks zijn uiteraard ook niet ideaal, maar ze zijn wel calorie arm. Water is toch het beste.

christmas ♥ kom in beweging

Als je meer eet en drinkt dan je lichaam verbrand dan zul je moeten gaan bewegen om alles in balans te houden. Tijdens de drukken dagen rondom kerst zul je al snel geneigd zijn om niet te sporten, maar sla dit niet over. Ten eerste voel je je veel fitter, ten tweede verbrand je meer in rust als je regelmatig beweegt. Ga tussen de bezoekjes aan vrienden en familie even naar buiten voor een wandeling. De kou staat je misschien niet aan, maar je knapt er zeker van op.

♥ vocht

Het is altijd belangrijk om genoeg water te drinken. Probeer over een hele dag zo’n 2 liter te drinken. Drink genoeg water de hele dag, maar ook tijdens alle dinertjes en borrels. Na een zware maaltijd is een kopje groene thee ook heel fijn voor je spijsvertering.

♥ party 

Heb je een kerstborrel op werk? Zorg dat je iets eet van te voren, anders eet je de hele schaal hapjes op! Dat is zonde, want je hebt niet eens door wat je naar binnen werkt. Dus met een beetje voorbereiding heb je al flink wat calorietjes bespaard.

About The Author

Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: