web analytics

Ken jij alle zweetweetjes? Er is niks erger dan de vreselijke geur van zweet

De een heeft er meer last van dan de ander. Dan doe je toch gewoon even deo op? Hier lees je de informatie en tips over het gebruik van deodorant.

het verschil 

Wat belangrijk is om te weten is dat er een verschil is tussen deodorant (anti transpirant) en een antiperspirant. Als je in de winkels kijkt heet eigenlijk alles standaard deodorant, kijk dus eventjes op de achterkant. Een deodorant heeft geen invloed op de aanmaak van zweet en verdoezeld dus alleen de geur die zorgt dat je je okselfris voelt. Vaak zit hier alcohol in wat een deel van bacteriën doodt die de zweetlucht veroorzaken. Een antiperspirant is een middel waar zink of aluminiumchloride inzit wat zorgt dat er minder zweet wordt geproduceerd. Deze producten vernauwen de zweetkliertjes waardoor de zweetproductie afneemt. Voor de meeste mensen zal een deodorant dus voldoende zijn. Zweet je meer, dan kun je een antiperspirant gebruiken.

ANTItranspiratie weetjes & tips: 

  1. Heb je het gevoel dat je een beetje ruikt? Dan heeft ‘even een deo-tje opdoen’ geen nut. Was je oksels eerst, desnoods even op het toilet met water en zeep. Pas dan heeft de deodorant effect.
  2. Je oksels ontharen. In de haartjes kunnen bacteriën broeien en zo nare luchtjes veroorzaken. Op een gladde huis kunnen de bacteriën zich niet nestelen.
  3. Bij de drogist kun je tegenwoordig kleine meeneempakjes kopen met deo-doekjes, stop ze in je tas.
  4. Gaat de zweetgeur niet meer uit je kleding? Week dan je kledingstuk een paar uur in een teiltje met water en een scheut (keuken)azijn. Was het daarna zoals je dit normaal zou doen en de geur verdwijnt. Let op bij delicate stoffen als wol of zijde, dan is dit niet aan te raden.
  5. Gebruik na het ontharen een deodorant zonder alcohol, anders sta je in de fik.

 

 

 

Afbeelding: schoonheidssalonpanningen.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: