web analytics

Simpel, snel en heel lekker zijn deze zelfgemaakte witte chocolaatjes

Maak deze leuke chocolaatjes helemaal zelf. Het is heel simpel en snel, op het afkoelen na. Ook leuk om samen met de kids te doen! Wat heb je nodig voor ongeveer 20 chocolaatjes?

ingrediënten 

200 g witte chocolade
1 limoen
Pecannoten
Gedroogde cranberry’s
Pistache noten
Rozijnen
Mini marshmallows
Goji bessen
Moerbeien

pannetje met water
glazen kom, groter dan het pannetje
rubberen spatel
rasp
blad, schaal of plat bord
bakpapier
lepels

witte chocola

bereiding

Zet een pannetje op het vuur en laat het zachtjes koken. Zet daarin een grote glazen schaal met de brokjes witte chocola. Zorg dat de chocolade goed smelt en roer regelmatig. Voeg de rasp van de limoen toe aan de chocola en roer goed.

witte chocola

Leg ondertussen het blad klaar en bekleed deze met bakpapier. Als de chocola geheel gesmolten is, zet dan de schaal op een onderzetter naast het blad. Gebruik een lepel om de chocola op het bakpapier te vloeien, hou de lepel stil zodat je een hoopje krijgt. Indien nodig met de bolle kant van de lepel het chocolade rondje iets groter maken met een ronddraaiende beweging. Het moet een plat rondje worden van circa 4-5 cm.

Vervolgens doe je van alle ingrediënten er 1 of 2 van op. Het makkelijkste is om per ingrediënt te werken, op dezelfde plek plaatsen op elk chocolade rondje zodat ze allemaal gelijk worden.

Zet het blad in de koelkast zodat de chocola weer hard kan worden. Na ongeveer een uur kun je ze er af halen en klaar om te serveren.

bij de notenboer kun je alle noten en gedroogd fruit kopen in de hoeveelheden die je zelf nodig hebt. Bewaar ze allemaal in lege jampotjes en je hebt een voorraadje die lang goed blijft.

Tip strooi er -na alle ingrediënten erop zitten- nog wat geraspte kokos over
Tip je kunt variëren met de noten, alle noten kunnen erop mits ongezouten
Tip gebruik naast de marshmallows ook m&ms of softijs spikkels voor wat kleur

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: