web analytics

vandaag is rood

Vandaag is rood de kleur die je draagt. Het is namelijk Dress Red Day om ons te herinneren aan de doodsoorzaak nummer 1 in Nederland: hart- en vaatziekten.

In Nederland overlijden 57 vrouwen per dag aan hart- en vaatziekten 

Hart- en vaatziekten is doodsoorzaak nummer 1 waar Nederlandse vrouwen aan overlijden. Vaak worden dergelijke klachten over het hoofd gezien, omdat ze vaak veel duidelijker bij mannen te herkennen zijn dan bij vrouwen. Mede hierdoor overlijden er nog veel te vaak onverwachts vrouwen hieraan. Dit moet veranderen. Dus vandaag draag je rood. Een armbandje of een hele jurk, vandaag zijn we allemaal bewust van deze ziektes. Ik doneerde vandaag 10 euro aan de Nederlandse Hartstichting. Alle beetjes helpen. Mocht je vast voorbereid willen zijn voor de volgende Dress Red Day, hier wat shopping inspiratie:

vandaag is roodvandaag is roodvandaag is roodvandaag is roodvandaag is roodvandaag is rood

Vandaag is rood. Niet gelukt?Je kunt op meerdere manieren je steentje bijdragen. Maak een bedrag naar keuze over via deze link. Of meld je aan als vrijwilliger.

 

 

elke dag worden 440 vrouwen in het ziekenhuis opgenomen met hart- en vaatziekten 

 

4 Responses

 1. Jenn

  Ik draag toevallig (bordeaux)rood vandaag, maar ik had helemaal niet meegekregen dat het vandaag dress red day was. Andere jaren wordt er veel meer aandacht aan gegeven lijkt wel.

  Reply
  • admin

   Wat toevallig! Ja klopt, ik zag het toevallig voorbij komen op FB en heb het meteen geliked om het niet te vergeten (als evenement in de kalender)!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: