web analytics

Hoe goed ben jij in schoenen poetsen?

Wellicht niet een klusje wat iedereen doet, maar wel zou moeten doen. Tegenwoordig heeft niemand 1 of 2 goede paar schoenen, maar een halve kast vol. Dat is niet erg, maar als je je oude schoenen een beetje oplapt heb je feitelijk nog meer keuze!


how to? hoe lap je je oude, leren schoenen weer op? 
1) Maak de schoenen goed schoon met een kleine borstel of zelfs tandenborstel. Al het stof, zand en modder moet weg, met name uit de naden. Dit is uiteraard het belangrijkste onderdeel, want anders boen je het vuil zo in je schoenen.
2) Als je een vlek hebt in je schoen kun je deze als eerste behandelen. Dit kan het beste met dezelfde spray als waar je je schoenen waterafstotend maakt, spray wat op een doek en wrijf het over de schoenen.
3) Schoenen met een sportzool (de witte zool bijvoorbeeld) krijg je uitermate goed schoon met billendoekjes voor baby’s.
4) Als je schoenen erg zijn verkleurd of gevlekt is het verstandig een schoensmeer te kopen in de juiste kleur, of een tint donkerder. Als de schoen alleen wat vager is geworden kun je gewoon een transparante schoensmeer gebruiken. Smeer de schoenen goed in en wrijf alle schoenpoets goed uit met een daarvoor bestemde zachte borstel.
5) Poets de schoen met een oude, zachte doek tot ze weer mooi glanzen.
6) Om je oude schoenen helemaal tot nieuw te laten lijken kan het soms helpen de veters te vernieuwen, in schoenenwinkels of bij een hakkenbar kun je vaak voor een prikkie een paar nieuwe veters kopen.


Met een beetje werk en liefde voor je schoen zullen ze er weer prachtig uit gaan zien. En dames, dit geldt ook voor laarzen en sandalen. Ook deze schoenen kunnen wel eens een oplapbeurt gebruiken.

Het is zo zonde van je leuke outfit als er van die oude, afgetrapte schoenen onder zitten. 

Tips van de schoenmaker

Het beste is om je schoenen wekelijks te reinigen en poetsen. Dat lijkt misschien veel moeite maar geeft je langer plezier ervan. Gebruik ook laarzen- en schoenenspanners om de vorm te behouden.
 Let op het materiaal van je schoenen, een speciale borstel behoudt de kwaliteit van bijvoorbeeld suède.
 Vind je je schoenen leuk maar de kleur niks? Er is speciale verf te krijgen voor verschillende materialen, vraag het na bij je schoenmaker. 

 

Bron: schoenmaker.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: