web analytics

Respect voor Tess

Als plus size blogger heb ik opeens een heleboel respect voor Tess Holliday! De dame die je momenteel overal in het nieuws ziet en waar blijkbaar iedereen een mening over heeft.

Ze is 1.65 m en heeft maat 52 en toch heeft zij onlangs een modellencontract getekend bij het wererldberoemde modellenbureau Milk Management. Het werd uitgebreid in de media besproken en de meningen erover varieerden. Mijn mening ligt ergens in het midden en daarom heb ik er steeds niet over geschreven, maar nu gaat het een andere kant op.

je mening of gewoon weg asociaal?

Natuurlijk mag iedereen z’n mening geven. Je hoeft ook niet altijd alles mooi te vinden wat een ander mooi vind. Blijkbaar is de gemiddelde internetgebruiker zeer negatief ingesteld en lees je maar weinig positieve meldingen. Hebben we alleen wat te melden als we het er niet mee eens zijn, als we iets lelijk vinden of als we iets niet vinden kunnen? Op zo ongeveer elk bericht wat op de social media wordt geplaatst door de Linda, Margriet of zelfs modemerken wordt continue alleen maar negatief gereageerd wanneer het over het uiterlijk van mensen gaat of waar meningen worden gevraagd. Dik of dun. Het taalgebruik en het gebrek aan hoofdletters, punten en komma’s daar gelaten.

laten we nu geen obesitas gaan promoten

Van dit kopje schrik je wellicht, maar ik kan je vertellen dat de meeste mensen dit schrijven over Tess Holliday en haar contract bij Milk Management. Schokkend vind ik dit! Alsof mensen nu daadwerkelijk er alles aan gaan doen om maar aan te komen en haar maat krijgen. Nee, het is de realiteit. Er zijn genoeg volle dames over de hele wereld die het geweldig vinden om eens iemand te zien met een maatje meer en zo een realistisch beeld te geven hoe een kledingcollectie er daadwerkelijk uit ziet in de maat waar het ook in verkocht wordt.

Tess Holliday

dikke mensen zijn ongezond

Ook deze uitspraak las ik regelmatig bij veel van de reacties, letterlijk geschreven of erom heen geluld, dit was de strekking: dikke mensen zijn ongezond. Heel knap geconstateerd. Uiteraard zullen er veel ongezonde dikke mensen rondlopen, maar vast niet alle dunne mensen zijn wel gezond daarentegen. Begrijp me goed, als je het niet mooi vind dan is dat jouw mening. Het lijkt me niet nodig om daarom maar met verzonnen feiten te gaan strooien. Size diversity is in opkomst en maar goed uit. Welke maat, lengte of kleur je hebt, je bent mooi zoals je bent. Laten we elkaar nou eens respecteren om wie we zijn!

inspirerend

Tot slot mijn mening. Ik vind Tess een inspirerende dame. Ze heeft wellicht niet de juiste maten of lengte om een plus size model te zijn, maar ze heeft niet voor niets zoveel volgers op social media. Uiteindelijk is zij ook gewoon een curvy dame die de wereld wilde laten zien dat je er geweldig uit kunt zien met een maatje meer. En hoe! Ik begrijp het modellenbureau dan zeker op commercieel vlak. Daarnaast zijn we in Nederland soms nog een beetje bekrompen en zien we niet altijd het grote geheel. Onlangs was ik zelf het middelpunt van een negatief bericht, ik begreep een klein beetje hoe zij zich elke dag moet voelen met zoveel negatieve reacties. Gelukkig volgden er ook heel veel positieve, motiverende reacties. Daar hield ik me aan vast, door te geloven in mezelf. Ik denk dat Tess voor veel dames een inspiratie is, zo ook voor mij.

Wil je meer lezen over Tess? Bekijk dan haar website en blog.

 

images: tessmunster.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: