web analytics

neem je eigen tas mee

Per 1 januari krijg je niet meer een tasje mee bij de winkel, dus neem je eigen tas mee. Wees voorbereid, dat doe je zo.

Een beetje spannend vind ik het wel, want ik heb ontzettend veel tassen en toch lukt het me regelmatig om er eentje vergeten mee te nemen als ik even snel naar winkels ga. Heb jij dat ook? Een goede voorbereiding is het halve werk.

neem je eigen tas meebetalen

Het is niet zo dat er geen tasjes zijn, maar je moet er voor betalen. Zelfs voor die dunne tasjes die al scheuren als je er naar kijkt. Zonde toch?

handig

Er zijn kleine, opvouwbare tasjes die je zo in je handtas stopt. Ze verkopen ze bij winkels, maar dan maak je reclame en zijn ze vaak niet eens leuk! Dus wees goed voorbereid en shop de leukste tasjes zelf. De grote shoppers leg je gewoon standaard in je fietstas of achterbak, opgelost.

hip

Iets minder klein voor in je handtas zijn de bekende katoenen tasjes, maar deze zijn er ook in stoer leer. De katoenen versie is eigenlijk overal te koop en vaak met de leukste teksten of prints erop. De leren tassen vind je in de betere tassen winkels. Klik op de tas hieronder om direct naar de webshop te gaan. Dus sla je slag en vervoer je boodschappen in een hip tasje, wat nog stevig is ook en belangrijker, herbruikbaar.

neem je eigen tas meeneem je eigen tas meeneem je eigen tas mee

Uiteraard is dit heel erg goed voor het milieu. Als ik er zo over nadenk is het natuurlijk belachelijk dat er eerst een wet moet komen, voordat we massaal aan het milieu gaan denken. Aan de andere kant, als je ergens een flink bedrag uitgeeft is een tasje toch wel het minste wat ze kunnen bieden. Het milieu is belangrijk. Die centen voor de tas bijbetalen kan ik wellicht ook wel missen, maar het gaat om het grotere geheel. Met z’n allen kunnen we een (klein) steentje bijdragen, dus neem je eigen tas mee.

De opvouwtasjes gaan in mijn handtas, de shoppers in mijn achterbak. Doe je mee ?

[showad block=2]

image: shania21daystomakeadifference.blogspot.com

2 Responses

  1. Claudia

    Oeh die bruine leren tas is erg mooi. Ik neem eigenlijk altijd een tas mee naar de supermarkt. Ik probeer ook steeds vaker een tasje in mijn handtas te hebben. Ik ben namelijk erg gierig en ik vind zonde om een plastic tasje te kopen (A)

    Reply
  2. Debbie

    Ik heb laatst zo’n opvouwbaar tasje (in mintgroen <3) bij de Hema gekocht. Dat heb ik nu steeds in mijn handtas. Erg handig! Ik vind deze ontwikkeling eigenlijk wel goed. Het milieu zal er blij(er) mee zijn!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: