web analytics

Leven met een maagband

In de vorige post las je hoe Anne Marie een maagband kreeg op haar 28ste, maar hoe is het leven met een maagband? En hoe ziet de toekomst eruit?

afvallen

Leven met een maagband“In de eerste week was ik alleen al 9 kilo aan vocht verloren en in de twee weken daarop 15 kilo”. Zoveel in twee weken? Ik schrokZoals ze zelf beschrijft “je hebt wel een knorrend gevoel, maar als ik eet dan zit ik heel snel vol”. Bij teveel eten werd ze ziek of moest ze zelfs overgeven. Begeleiding? Een goede diëtiste heeft haar geholpen. Elke twee uur at ze een beetje, ze dronk regelmatig. Eten en drinken mag namelijk niet tegelijk anders kan het verstoppen. Anne Marie:

Het is eigenlijk een tip voor iedereen, welke maat je ook hebt. Kleine hapjes nemen en echt genieten van de smaken in je mond. Sinds mijn maagband proef ik zoveel meer smaken en lust ik ook veel meer.

hoe hou je het vol?

Het lijkt me toch best frustrerend. Zonder maagband denk ik ook wel eens ‘kon ik maar alles eten wat ik wilde’  dus met een maagband lijkt met dat ook wel eens aan de orde. Hoe ga je daar mee om? Ze knikt. Leven met een maagband is niet makkelijk, je moet je echt aanpassen. Wat is je drijfveer? Anne Marie vertelt dat ze nu ze nog jong is wil werken aan haar gezondheid en zo hart- en vaatziekte wil voorkomen, maar ook diabetes. Dit komt in haar familie voor. Ze wilde een gezond lijf en gezond leven.

toekomst

Ruim 40 kilo is ze afgevallen dankzij haar maagband. Ze houdt overal rekening mee, wat ze kookt, wat ze eet als ze uit gaat. Ze kan alles eten, maar met mate. Moet je nogmaals geopereerd worden? Helaas wel, vertelt ze. De maagband moet er na 10 jaar uit, eerder mag ook. “Best spannend” legt ze uit, want dan moet ze alles echt zelf gaan doen. Kom je nooit meer aan zolang je de maagband hebt? Ze begint hard te lachen “Was dat maar waar”. Ze legt uit dat je nog steeds de juiste keuzes moet maken, want ook al eet je kleinere porties je moet toch opletten. Even te weinig sporten en wat meer wijntjes en ook zij komt aan.

Ik dacht toch echt dat het leven met een maagband een heel stuk makkelijker is, lekker veel afvallen met een steuntje in de rug. Na het hele verhaal te hebben gehoord van Anne Marie ben ik er toch anders naar gaan kijken. Het is nogal wat, zo’n operatie!

 

images: thebiggerblog | special thanks to Anne Marie for sharing her story 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: