web analytics

kiespijn

Kiespijn is vreselijk. Ik ken best een paar pijntjes, maar deze staat op nummer 1 der vreselijkheden. Mee eens?

Na een week van kiespijn ben ik maar weer eens achter mijn computer gekropen. Ik kon me nergens op concentreren, zelfs een telefoongesprek was vaag! Wat kan pijn toch een enorme invloed hebben op je gesteldheid.

Kiespijn

kiespijn

Er wordt vaak gezegd dat er geen ergere pijn is dan kiespijn. Daar ben ik het volledig mee eens! Maar het verschil tussen een zeurende patient zijn en echt niet meer kunnen vind ik toch altijd lastig te onderscheiden. “Stel je niet aan!”. Een gevoelige kies, beurs. Een paracetamol en ik kan er weer tegenaan, dat was ruim een week geleden.


antibiotica

De pijn werd sterker en ik belde mijn tandarts 100 km verderop, want ik ben onlangs verhuisd. Ik heb een voorhoofdsholteontsteking en vreselijke pijn, help. De oplossing bleek een antibiotica kuur want de kies had al een wortelkanaalbehandeling gehad, is dus al dood. Ik begon maandag en toen ik op donderdag nog steeds hevige pijn had, ging ik naar een noodtandarts. Kies moet worden getrokken. Wat? Vrijdag stond ik op de lijst bij de kaakchirurg, maar daar kwam die stroomstoring! Heel Noord Holland lag plat. Heb ik weer.. De afspraak werd afgezegd en op aandringen van familie ging ik alsnog naar een andere tandarts voor een second opinion, want “het is toch je kies”. Oké, kies kon misschien nog gered worden. Verander van medicijnen en maak een afspraak bij de specialist. Zo gezegd, zo gedaan. Deze medicijnen werken wel en voor het eerst sinds 7 dagen heb ik geen paracetamol hoeven nemen om normaal te functioneren! Hoera!


specialist

Op maandagmorgen heb ik meteen het ziekenhuis gebeld om mijn afspraak af te zeggen. De hele dag heb ik getobd om die specialist te bellen, ik ben doodsbang voor alles wat met tandartsen te maken heeft. Tja, ik heb ook altijd wat, zo zie je maar. Al mijn moed bij elkaar geraapt, gebeld. Ik kan over een maand terecht. Een maand! Die man moet toch wel heel goed zijn..

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: