web analytics

groene asperges

Het is weer tijd voor groene asperges, yum!

Wat is jouw lekkerste recept met asperges? Er zijn zoveel manieren om iets klaar te maken, maar vaak blijf je hangen in de traditionele, bekende methodes. Ik ben dol op de oven en gebruik deze graag. Dit simpele groente gerecht is heerlijk en kan overal bij geserveerd worden. Voor dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig voor ongeveer 4 personen:

ingrediënten

recept met asperges1 bos groene asperges
1 sjalot in ringen
2 teentjes knoflook, gekneusd
½ citroen in plakjes
4 eetlepels olijfolie
4 takjes tijm
zout & peper

bakplaat van de oven
bakpapier
schaal

 

bereiding

Voorverwarm de oven op 180 °C. Maak de asperges schoon. Pak een glazen kom (of plastic zak) en doe daar de olijfolie, gekneusde knoflook teentjes, plakjes citroen, hele takken tijm en uienringen in. Voeg zout en peper toe en tot slot ook de asperges. Meng dit goed, zorg dat de olijfolie zich goed verdeeld zodat er niets verbrand in de oven tijdens het bakken. Vervolgens leg je de asperges op het bakpapier, op de bakplaat.
Doe de bakplaat in de oven in het midden. Bak de asperges ongeveer 30 minuten, maar zet je wekker elke 10 minuten en schud even de bakplaat voor een gelijke garing. Prik met je vork om te controleren of het echt gaar is, voor het serveren. Hmmm.. nu al zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: