web analytics

Niet powerfood, niets supplementen, niets diëten! Gewoon wortel eten. De toegang naar een eeuwige jeugd is gewoon knagen op zo’n oranje, langwerpig ding.

Mijn oma zei altijd dat ik worteltjes moest eten omdat het goed was voor mijn ogen. Heel vreemd, maar haar worteltjes waren dan ook altijd veel lekkerder dan andere worteltjes. Het klopte wat ze zei, maar het is goed voor veel meer. Het geheim zit de hoeveelheid antioxidant en dat is bewezen dat het het verouderingsproces vertraagd. Je huid krijgt een jongere aanblik. Maar dat is alleen de buitenkant, voor de binnenkant is het ook een walhalla-groente! Het bevat een hoog gehalte foliumzuur wat bloedarmoede en hart- en vaatziekten voorkomt. Daarnaast bevat het falcarinol, wat de kans op kanker verminderd. Tot slot bevat het bèta-caroteen en dat vermindert de kans op long- en mondkanker, maar zorgt ook voor het verbeteren van het zicht en voorkomt blindheid.

Daarnaast bevat het ook veel vitaminen en mineralen, dus die wortels eten is een win-win situatie. Zo ook vitamine B3, wat heel belangrijk is voor het goed functioneren van de spijsvertering en het zenuwstelsel. De vezels helpen bij het versnellen van de darmflora, vermindert constipatie en een opgeblazen gevoel. Het schijnt ook galstenen te verdrijven, nierstenen te helpen vergruizen en verwijderd schadelijke stoffen.

Zoek je een gezond tussendoortje? Of denk je dat een gekookt worteltje bij je avondeten saai is? Nee hoor, wortels zijn heerlijk maar dus ook heel gezond voor je. Hier een heerlijk recept voor koken met wortels, weer eens iets anders.

Goh, is er ook zoiets als teveel wortels..? 

bron: joostenpeen.nl

2 Responses

  1. hanneke

    Weer wat geleerd!!! Gezellig blog over ordinaire worteltjes…..Super!!!

    Reply
  2. Lena

    Wortels! Mijn zoon is er dol op, en ik ben ze ook wat meer gaan eten omdat ik sinds een jaar regelmatig een oogontsteking heb. Mijn moeder zei ook altijd dat ze goed zijn voor je ogen… Ik houd het nog wel even vol.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: