web analytics

Een kadootje inpakken als een feestje

Een kadootje inpakken als een feestje op zich. Wat is er dan leuker, de verpakking of het kadootje zelf? Lees hier tips om je inpak-skills te verbeteren.

1 pakpapier 

Pakpapier kun je overal kopen, maar soms moet je toch iets meer moeite doen voor een leuke rol. Denk aan de persoon voor wie je het inpakt, wordt diegene blij van dit papier? Hier wat tips voor pakpapier:
♥ kijk eens in een klein boetiekje of kaartenwinkeltje, zij hebben vaak speciale rolletjes met origineel papier
♥ maak je eigen pakpapier door een leuk dessin of foto te printen, personaliseer het met wat tekst.
♥ gebruik krantenpapier, met name een buitenlandse krant met ‘onleesbaar’ schrift is erg leuk. Vermijd de overlijdensadvertenties, dat is minder gezellig op een kado.
♥ neem een A3 vel en plak daar allerlei leuke teksten of afbeeldingen op uit een tijdschrift, of gebruik een pagina uit het tijdschrift bij een klein kadootje.
♥ heb je kids? geef ze een A3 vel en laat ze lekker kliederen, een uniek en speels pakpapier krijg je dan.
♥ gebruik een zakje van plastic (cellofaan) en vul deze met confetti of lovertjes en doe daar je kadootje bij.
♥ gebruik een papieren zakje als verpakking, bestempel of teken hier eventueel op.

inpakken

inpakken

 

 

 

 

 

 

 

2 versiersels 

Een kadootje inpakken is niet zo moeilijk, welk papier je dan ook gebruikt. Het opleuken met versiersels maakt het altijd vrolijk. Maar wat kun je allemaal gebruiken naast de standaard gekrulde lintjes? Waar je overigens ook heel creatief mee bezig kunt zijn.
♥ washitape is super hot. Een soort plakband met printjes erop. Hiermee maak je alles leuk, gebruik dit om het kadootje in te pakken, of om te versieren.
♥ papieren roset. Van die kantachtige velletjes die je onder een taart legt, of kleintjes op een schoteltje. Deze zijn super leuk om je kadootje mee te versieren.
♥ lintjes en touw in plaats van slingertjes. Gebruik een decoratief bakkerstouw, satijnen lintjes of paillettenlint. Hier zijn zoveel variaties in te bedenken.

inpakken

inpakken

 

 

 

 

 

 

 

3 doosje of tasje 

Voor de minder creatieven onder ons kan het een makkelijke, of snelle oplossing zijn: een decoratief tasje of doosje om je kadootjes in te geven.
♥ koop een kant-en-klaar tasje, met name als je veel kleine kadootjes hebt. Heel leuk in 1 tasje bij elkaar, en je hoeft de kadootjes per stuk niet zo uitvoerig in te pakken. We kennen dit allemaal al voor wijn, maar ook andere kadootjes kun je hier mee opleuken.
♥ een tasje kun je uiteraard ook zelf maken en versieren, op dezelfde manieren als het pakpapier.
♥ voor kleine kadootjes is een doosje erg leuk, maak deze zelf of koop deze. Het kan een kartonnen doosje zijn, of een blanco houten doosje.

inpakken

inpakken

 

 

 

 

 

 

 

4 envelop 

Tja, soms geef je helemaal geen kado maar geld. Ook dit kun je leuker verpakken dan gewoon in de envelop steken.
♥ gebruik het geld als origami, maak er een mooi vouwwerkje van.
♥ pimp je envelop. Gebruik alle bovenstaande creatieve manieren om de envelop op te leuken. Met papier, plaatjes, glitters enzovoorts. Zo is geld geven heel wat leuker.

inpakken

inpakken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bron: Dawanda & pinterest 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: