web analytics

corrigerende operatie

Wat als die ene plek nou niet afvalt en de rest wel? Hoe lost je dat op! Jorien vertelt over haar corrigerende operatie.

Vorige week sprak ik met een goede vriendin die een operatie heeft laten doen. Wat in eerste instantie misschien lijkt op iets cosmetisch, is het zeker niet. Het grappige is, ik wist wel dat ze het een probleem vond, maar ik heb nooit iets gemerkt aan haar of dat ze er last van heeft. En toch, wat blijkt, ze heeft elke dag pijn. Ik interviewde haar vlak voor de operatie en sprak haar kort erna nog eventjes.

afvallen

Je bent veel afgevallen, waar begon en je en wat is je wens voor de toekomt? Drie jaar geleden ben ik begonnen om te kijken naar wat ik at. Destijds had ik maatje 48. Dat vond ik best fors en ik vond vooral kleding in maat 44 gewoon veel leuker dan die van maat 48 dus dat was in eerste instantie mijn doel. Om gewoon te winkelen in een standaard winkel, die meestal tot 44 gaat.

dietiste

Hoe is het je gelukt? Wat bleek, ik at niet eens zoveel maar sloeg veel maaltijden over. Jarenlang ontbeet of lunchte ik niet eens! Ik wilde graag weten wat nou verstandig eten is. We weten allemaal wel de grote lijnen, maar ik wilde weten wat verstandige keuzes waren. Ik heb dit gedaan onder begeleiding van een diëtiste, ik zie haar eens in de zoveel maanden. Het eerste wat ze aangaf is dat ik te weinig at. Het werkte! Ja, door mijn patroon en voeding aan te passen had ik al vrij snel die maat 44. 

het probleem

Eindelijk op gewicht, gezond bezig en ook sporten, maar je hebt nog steeds last van jouw ‘probleem’? Jorien is overal goed afgevallen maar blijft een flinke bult overhouden aan de binnenkant van haar beide dijbenen. Wat ze ook doet, deze vallen niet af. Ze vroeg d’r huisarts om raad en die verwees haar door naar de plastisch chirurg. Buiten het psychische -want het is de afgelopen jaren wel een dingetje geworden- heb ik er ook veel last van met lopen, fietsen en bewegen. Hoe voelt dat dan? Het voelt alsof er altijd twee flinke blauwe plekken zitten op mijn dijbenen, intense pijn. Daarbij schuurt het ook. Zelfs een potje voetballen op het werk met de kinderen van het dagverblijf zorgt voor een avond met pijn. Goh, dat lijkt me heftig. Dagelijks last! Als ik er niet zoveel last van had, zou ik het niet snel laten doen. 

corrigerende operatie

operatie

Je hoort en leest vaak dat artsen bevooroordeeld zijn over volle dames, was dit bij jou het geval? Nee, want je ziet heel duidelijk zien dat het niet klopt in verhouding. Zo ben ik bij mijn buik ruim 15 centimeren afgevallen en op mijn dijbenen slechts 3 millimeter! Wat is de procedure? Het wordt losgeweekt, daarna een liposuctie en vervolgens een huidcorrectie. Wat verwacht je van de operatie, hoe zal het er uit komen te zien? De littekens kunnen ze helaas niet goed verbloemen, ze komen horizontaal over mijn bovenbenen. Dat heb je er voor over? Ik zeg nu van wel, maar ik weet niet hoe ik met de littekens om zal gaan. Het is wel iets wat je echt zal zien als ik in een bikini loop. Nu is het iets wat bij me hoort, en dan moet dat bij me gaan horen. Ik heb er wel vrede mee, dat liever dan de pijn.  Wat is de revalidatie? Zes weken moet ik een speciaal broekje aan tot net boven mijn knieën om de tegendruk te geven voor de operatie en de littekens bij elkaar te houden. Slechts twee weken mag ik niet werken, maar zes weken niet sporten. Hoe heb je je voorbereid op de operatie? Eerst moest ik regelen dat het vergoed werd, dat is nogal een rompslomp maar gelukt. Ik wilde graag mijn been- en buikspieren extra trainen voor een spoedig herstel. Met behulp van een personal trainer waar ik dagelijks contact mee had heb ik keihard gewerkt aan mijn conditie. 

erna

Ik sprak Jorien kort na de operatie. Gelukkig heeft ze bijna geen pijn gehad en ze is blij dat het achter de rug is. Hopelijk zien we over een paar maanden het resultaat terug en vooral, een blije, pijnloze Jorien.

Graag wil ik Jorien bedanken voor haar verhaal. Ik wens haar veel sterkte met het herstel en hoop op een mooi eindresultaat.

met dank aan Jorien ♥ 

[showad block=6]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: