web analytics

anti dieet dag

Goh, ik wist niet eens dat deze dag bestond: de Anti Dieet Dag elk jaar op 6 mei. Ben het er helemaal mee eens!

En nee, niet omdat ik dik ben maar omdat ik vind dat diëten slecht is. Even snel een paar kilo afvallen, of een heleboel kilo’s afvallen? Een dieet zal je eventjes helpen -niet te spreken over wat het doet met je metabolisme- maar op de lange duur heb je hier niks aan. Ik ben geen voedingsdeskundige, ik geef slechts mijn mening.

stop body shaming

Een rode draad op mijn blog is stop body shaming. We doen het allemaal wel eens, iemand beoordelen op zijn of haar uiterlijk. Helaas zijn er ook veel mensen die de behoefte hebben om deze mening luidkeels te delen en zo mensen te vernederen. Maar we doen dit ook ons zelf aan. Als je in de spiegel kijkt, heb je vast iets om aan te merken. Hoe vaak roep je uit “Goh wat zie ik er goed uit vandaag“. Om je even met beide benen op de grond te zetten, deze Anti Dieet Dag is in 1992 ingesteld nadat een 15-jarig meisje zelfmoord heeft gepleegd. Ze had maat 42 en kon het leven niet meer aan omdat ze dik was.

anti dieet dag

afvallen 

Het is niet zo dat omdat ik anti diëten ben, ik dus ook automatisch anti afvallen ben. In tegendeel, ik denk dat het heel belangrijk is dat we allemaal gezond zijn. Maar wat is gezond zijn? Een balans tussen body en mind naar mijn idee. Het draait om 80% voeding en 20% beweging, dus wat je in je mond stopt is wel degelijk belangrijk voor een gezond lichaam, maar hoe zit het met de geest? Jezelf accepteren en van jezelf houden zoals je bent is cruciaal. Elke dag is een nieuwe dag, ook voor mij. Lees hier mijn manier om in balans te blijven zonder te diëten.

Uiteindelijk draait het toch allemaal hierom: gelukkig zijn. Jezelf accepteren is het allerbelangrijkste en volgens mij de eerste stap naar een gezond leven. 

 

 

[showad block=22]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: