web analytics

Zelfgemaakte lip scrub

Een zelfgemaakte lip scrub is super simpel om te maken

Die mooie lach hou je mooi door een zelfgemaakte lip scrub te gebruiken. Het is snel, simpel en maakt je lippen nog mooier dan ze zijn doordat je de dode huidcellen weg scrubt, maar ook eventuele velletjes en oneffenheden. Je mond en je lippen zeggen veel over iemand. Als je er goed verzorgt uitziet, voel je je beter en straal je dat ook uit. Zelfs wanneer je altijf een lippenstift gebruikt zul je je lippen goed moeten verzorgen.

hoe werkt het?

Je brengt een klein beetje van de scrub op je lippen aan en met je handen wrijf je zachtjes in ronde bewegingen over de lippen. Het moet geen pijn doen, maar je moet wel de scrub zijn werk laten doen door het goed te masseren. Door een scrub te gebruiken stimuleer je je bloedsomloop waardoor je mooie, gezonden, natuurlijk rode lippen krijgt. Bij goed verzorgde lippen heb je dus eigenlijk alleen een lip balm nodig!

ingrediënten

lip scrubJe hebt maar drie ingrediënten nodig om een zelfgemaakte lip scrub te maken:
1 suiker – gebruik hiervoor rietsuiker vanwege de grove structuur
2 olie – je kunt kokosolie of olijfolie gebruiken, zelf gebruik ik altijd liever kokosolie
3 honing – gebruik een vloeibare, biologisch honing

Van alle drie de ingrediënten gebruik je evenveel, bijvoorbeeld 1 theelepel van alle drie en doe deze in een kommetje. Als alles goed gemengd is, bewaar dan de lip scrub in een potje met een deksel. Zorg dat deze goed is afgesloten. Bewaar het niet te lang. In de meeste beauty producten zitten toevoegingen om de houdbaarheid te bewaken. In dit verse product zit dit uiteraard niet. Ondanks dat suiker een natuurlijk conserveringsmiddel is, raad ik je aan het niet te lang te bewaren. Maak dus een kleine portie!

aanbrengen 

Neem een beetje op je wijsvinger en breng het aan op de lippen in een roterende beweging. Masseer zachtjes gedurende 30 seconden. Was het daarna eraf met lauw warm water. Je voelt meteen het verschil: je hebt mooie, zachte lippen met een mooi, rode kleur. Gebruik lipbalm om je lippen te beschermen, het liefst eentje met een SPF erin.

lip scrub

afbeeldingen: thespicystilettobitesizewellness.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: