web analytics

De afgelopen weken testte ik de got2b fresh & fabulous dry shampoo van Schwarzkopf

Als je me volgt op social media dan heb je gezien dat ik een paar weken geleden naar de kapper ben geweest. Even de puntjes eraf maar ook een kleurtje er in, echt helemaal nieuw voor mij. Vorig jaar liet ik het al verven, maar nu ging ik voor balayage. Er zijn lichte plukken in mijn haar aangebracht op een speciale wijze, waardoor het natuurlijk oogt en een verloop heeft van donker naar licht.

verzorging

Op aanraden van meerdere kappers was ik mijn haar voortaan met producten zonder siliconen en parabenen. Door het gebruik van een andere shampoo en conditioner is mijn haar een stuk gezonder geworden. Dit doe ik nu een half jaar en ik merk echt verschil, maar na zo’n behandeling met peroxide is mijn haar toch even van slag. Ik gebruik sinds een paar maanden geen producten in mijn haar voor het föhnen (dus geen schuim, sea salt spray etc). Ik merkte namelijk dat ik elke keer een product in mijn haar smeerde maar het resultaat niet terug zag. Ook ben ik fan van volume powder maar dat maakt mijn haar soms erg vet. Oh wat dan? Ik moest een nieuwe routine zien te vinden en vroeg daarom advies aan mijn kapper: droog shampoo.

droog shampoo

Eigenlijk gebruik ik droog shampoo al jaren, maar op een hele andere manier. Ik gebruikte het om het wassen van mijn haar uit te stellen, want elke dag je haar wassen schijnt ook niet goed te zijn. De droog shampoo sprayde ik dan op de vettige haarwortels, liet het intrekken enkele minuten en kamde het uit. Het resultaat was wat je verwachtte en werkte dus goed. Tot dat mijn kapster mij enkele tips gaf, waardoor nu mijn routine is veranderd, een stuk makkelijker is en ook voordeliger. Wat wil je nog meer!

nieuwe routine

De belangrijkste tip was om je haar zo lang mogelijk niet te wassen. Mijn eerste reactie was: ”ulghh” maar aangezien ik nu al een jaar bezig ben om mijn haar te verbeteren sta ik voor alles open. Natuurlijk ging ik er vanuit dat ze daarom aangaf dat droog shampoo het antwoord was op al mijn vragen. Ja, maar dan toch anders. Na het wassen kon ik gewoon mijn haar drogen zoals ik dat altijd deed, direct op schoon haar moest ik dan de droog shampoo gebruiken. Huh? Oke, zo gezegd zo gedaan en nu wil ik niet anders meer. Mijn haar wordt er iets stugger door, precies wat ik normaal wilde bereiken met al die andere producten.


got2b dry shampoo fresh & fabulousgot2b dry shampoo fresh & fabulous


Wanneer ik mijn haar was, valt het erg sluik. Het eerste uurtje heeft het misschien wel wat volume maar al snel doet zwaartekracht zijn werk en hangt het saai om mijn kop heen. Ik hou van vol haar, een grote bos en het liefst ben ik een soort Fran Fine met een mega kuif op mijn hoofd. Wanneer ik de droogshampoo in mijn haar spray dan verdeel ik het nog een beetje na mijn vingertoppen. Ik laat het een paar minuten intrekken en dan borstel ik vluchtig mijn haar en doe het in model. Mijn haar wordt stugger en blijft een stuk beter zitten. De volgende dag herhaal ik dit en soms dan blaas ik er even met de föhn door. Op de een of andere manier krijgt het dan alsnog een volume boost waardoor het beter blijft zitten.


got2b dry shampoo fresh & fabulous

zonder droog shampoo

got2b dry shampoo fresh & fabulous

met droog shampoo

review: got2b fresh & fabulous dry shampoo

Ik heb al meerdere droogshampoos versleten. Jaren geleden ooit eens die van Syos en Andrelon, maar die waren na 2x gebruik al helemaal op. De zuinige Hollander die ik ben vond dat helemaal niks. Sindsdien heb ik eigenlijk altijd Kruidvat eigen merk gebruikt, die ook erg fijn werkt en zo’n handige mini heeft voor in de tas. Tijdens mijn haar-perikelen periode shop ik regelmatig nieuwe producten in de aanbieding, zo ook deze droog shampoo van got2b van Schwarzkopf met 1+1 gratis actie. Ik kocht de fresh & fabulous versie omdat daar duidelijk op staat texture en dat is precies wat ik wil, stugger haar.

 • € 6,99
 • 200 ml
 • een bloemige geur
 • laat geen waas achter

In eerste instantie vond ik het best prijzig. Deze bus heb ik nu al zeker 3 weken in gebruik, waarbij ik het bijna dagelijks gebruik. Ik spray er niet mijn hele hoofd mee in, alleen de plekken waar ik het nodig vind en de bus is nu voor tweederde leeg. Dat valt me dus erg mee en opeens vind ik het niet zo duur meer. De geur vind ik altijd vrij heftig van droog shampoos, deze dus ook, maar het ruikt wel lekker. Ook laat dit product geen witte waas achter, wat ik met andere merken wel had en daar werd mijn haar ook echt lichter van. Deze komt bij mij dus zeker door de test en ik koop deze zeker weer.

gebruik jij wel eens droogshampoo?

 

6 Responses

 1. yvonne

  Klinkt goed. Ik ga het eens proberen. Ziet er bij jou erg mooi uit. Love the volume!

  Reply
 2. Debbie

  Ik ben absoluut fan van Batiste droogshampoos. Die van got2b heb ik echter nog niet geprobeerd. Misschien toch eens doen dan? Ik gebruik droogshampoo ook zoals jij deed. Om wassen uit te stellen en het haar rond mijn gezicht fris te houden. Droogshampoo op vers gewassen haar lijkt me zo zonde?

  Reply
  • Josine Wille

   Ja dat vond ik dus ook altijd (zonde op vers haar) maar omdat ik altijd allerlei producten gebruikte voelde dat ook als ‘haar vies maken’. Nu gebruik ik dus nog maar 1 product (en soms de volume powder) en voelt stukken beter dan lak, mousse etc. Gewoon eens een weekje testen 🙂

   Reply
 3. marleen

  Hahaha dit helpt echt niet bij mijn schapenhaar! Maar wat een uitkomst zeg voor niet-krullenkoppies, haha!

  Reply
 4. Babs

  Ik gebruik het af en toe, ook om mijn platte haar wat meer volume te geven. Goh, deze zou ik ook wel willen kopen, ook omdat er texture op staat.
  Wat een leuke foto’s van jou, ook mooi gefotografeerd!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: