web analytics

Lang haar perikelen

Mooi hoor, lang haar, maar soms is het zoveel gedoe

En hoe krijg je je haar zo lang, en mooi? En verzorgd? Handige trucs en weetjes over lang haar en hoe je er mee omgaat lees je hier. Mooi haar is toch wel heel belangrijk, dat het goed zit natuurlijk ook. Misschien lees je hier enkele tips waardoor je coupe er nog mooier uit komt te zien.

haar perikelenkapper 

Als je lang haar hebt, of wilt dan denk je niet meteen aan de kapper want die knipt het juist korter. Toch is het belangrijk om elke 4 maanden naar de kapper te gaan om je dode haarpunten er af te knippen. Door te lang te wachten met je haar knippen zal er voor zorgen dat je veel diepere dode punten en haarbeschadiging hebt waardoor de kapper er juist meer vanaf zal moeten knippen.

klitten 

Lang haar is altijd lastig om te kammen, zeker als je net onder de douche vandaan komt. Zorg dat je je haar goed wast en daarna een conditioner gebruikt. Doe dit alleen op de punten van je haar, zodat het niet zwaar en slap wordt. Kam als eerste de onderste laag van je haar en werk omhoog, pak steeds een hogere pluk mee tijdens het borstelen. Hou eventueel een hand achter de lok. Stapje voor stapje is je haar zo doorgekamt en ontklit.

vet haar

Elke dag je haar wassen is niet goed, doe wild en laat het eens vet worden. Zorg dat je een paar dagen nergens heen moet, of niets speciaals en stel je haar wassen uit. Doordat je het elke dag wast is je haar het gewend, dit kun je doorbreken door het een paar dagen niet te wassen en dit vol te houden. Vervolgens kun je naar een ritme van zo’n 3 wasbeurten per week.

tip koop een goede badmuts, dan kan je elke dag douchen zonder je haar te wassen
tip vaak wordt je haar vet bij je hoofdhuid, te verdoezelen met een leuke haarband als tijdelijke oplossing

haar perikelen

proteïnen tegen droog haar 

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je levenswijze reflecteert in je haar. Hoe gezonder je leeft, hoe mooier je haar. Een gebrek aan proteïnes zorgt voor droog haar dat niet snel groeit.  Proteïnen zitten onder andere in vlees, vis, eieren, melk, sojamelk, kaas, linzen en bonen. Mensen met een slecht dieet zullen dit terug zien aan hun huid en haar. Dus pas je voeding aan als je wilt dat je haar sneller en gezond groeit. Uiteraard is hitte ook slecht voor je haar, door veel te föhnen of het gebruik van een krultang kan je haar ook uitdrogen. Probeer dit te vermijden, of gebruik een heat protector.

haar sneller laten groeien 

In de zomer groeit je haar sneller dan in de winter. Het lijkt een fabel maar het is echt waar. Je haar groeit sneller door de vitamine D waaraan het wordt blootgesteld wanneer je je in zonlicht begeeft. Wat ook een mogelijk is om vitamine B te nemen, dit kan door middel van een supplement of door je voeding aan te passen die rijk zijn aan vitamine B. Een dagelijkse hoofdhuid massage doet ook wonderen voor je haargroei. De massage van hoofdhuid verhoogd de doorbloeding van de hoofdhuid wat stimulerend werkt op de haargroei.

 
 
Bron: mens-en-gezondheid & mobielekappersschaar.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: